ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Στο ουζερί της κυρά Ζωής

«Η κυβέρνηση μας αγνοεί και κωφεύει. Το μόνο που ζητάμε είναι να σταθούμε στα πόδια μας με αξιοπρέπεια», ανέφεραν ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων εστίασης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε μαζί τους σήμερα στην πλατεία της Καισαριανής και τους γύρω δρόμους.
Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι δεν έκρυψαν την..
απογοήτευσή τους για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξή τους και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον. Πολλοί εκ των καταστηματαρχών στην συζήτηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν, δε, πως πολλά μαγαζιά δεν έχουν ανοίξει σε όλη την χώρα δεδομένης της επιφυλακτικότητας των καταναλωτών και της ελλιπούς στήριξης από την κυβέρνηση. «Είναι θέμα ρευστότητας, δεν μπορούμε να ανοίξουμε» σημείωσε ένας εξ αυτών.
Ο Αλ. Τσίπρας συζήτησε μαζί τους για την κατάσταση που βιώνουν και σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι πηγές του κόμματος, του είπαν ότι έκλεισαν για 2,5 μήνες, τους καλύτερους μήνες της σεζόν και γι’ αυτό το διάστημα η κρατική χρηματοδότηση που έλαβαν δεν ήταν «ούτε για ζήτω».

«Κανένα μέτρο, καμία υποστήριξη, ακόμα και τα δάνεια που δίνουν έβαλαν όρο να μην έχουμε φάει κανένα πρόστιμο, είναι μάλλον αδιανόητο για κάθε μαγαζί, να μην έχει περάσει κάποιος έλεγχος και να έχει βάλει κάποιο πρόστιμο», του είπε ένας από τους καταστηματάρχες.
«Η κυβέρνηση κωφεύει», άκουσε πολλές φορές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις συνομιλίες που είχε, συνέχισαν οι ίδιες πηγές, ενώ ο ίδιος επισήμανε ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι θα χάσουν μόνο πολύ οι μικρές επιχειρήσεις και όχι όλοι από λίγο, γι’ αυτό εξέφρασε την άποψη ότι για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις πρέπει να υπάρξει επιδότηση και όχι δάνειο.
Σε ό,τι αφορά τις ταβέρνες με ζωντανή μουσική, οι καταστηματάρχες επισήμαναν ότι τέθηκε το ζήτημα της δυνατότητας οι μουσικοί να παίζουν στον υπαίθριο χώρο για περιορισμένο χρόνο και δεν έλαβαν καμία απάντηση. Επιπλέον, αναφέρθηκε από την πλευρά τους ότι ήδη τα μαγαζιά παρουσιάζουν πρόβλημα από πέρυσι με την απαγόρευση του καπνίσματος, στην οποία αποδίδουν μείωση του τζίρου κατά τουλάχιστον 40%.