ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ο Τράγκας, ο Χατζηνικολάου και οι μελιτζάνες του Μητσοτάκη...

(...)Το βράδυ της Κυριακής, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ανέβασε στο κανάλι του στο youtube ένα βίντεο περίπου 19 λεπτών, στο οποίο αποκαλύπτει (κατά τον τίτλο του βίντεο), γιατί εκδιώχθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά (δείτε ΕΔΩ).
Στην πραγματικότητα η εκφραστική και πλούσια στάση του Τράγκα μπροστά στην κάμερα, αποτελεί την πλήρη απαξίωση του Κυριάκου..
Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι έχει παρέμβει στα Μέσα Ενημέρωσης όπου δούλευε αλλά και στον ίδιο.
Ο Τράγκας μιλάει για συνάντηση με τον Μητσοτάκη με πρωτοβουλία του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην οποία του ζήτησε να μην «χτυπάει τη γυναίκα του για το θέμα των offshore που είχε αποκαλύψει ο Βαξεβάνης». Σύμφωνα με τον Τράγκα στη συνάντηση που έγινε στον Παγκράτι, τον διαβεβαίωσε πως ουδέποτε χτύπησε γυναίκα πρωθυπουργού για να το κάνει τώρα.
(...)
Ο Τράγκας είναι κατηγορηματικός πως ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός παρενέβη και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τα Παραπολιτικά. Προηγήθηκαν οι απαιτήσεις της ιδιοκτησίας του σταθμού για να μην κάνει αναφορές σε ονόματα που «τελειώνουν σε –ιάδης» (πρόκειται προφανώς για τον ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη).
Η τακτική παρεμβάσεων ξεκίνησε όπως είπε από την εποχή που ήταν στο Real. O Τράγκας επιμένει πως ο Μητσοτάκης έστελνε μηνύματα και πίεζε το Νίκο Χατζηνικολάου, ζητώντας να πάψει ο Τράγκας να τον χτυπάει. Έφτανε όπως περιγράφει στο σημείο να τον ενοχλούν ακόμη και σατιρικές αναφορές για τη μύτη του που είναι σαν μελιτζάνα και τα μάτια του για τα οποία ο δημοσιογράφος έλεγε αστειευόμενος πως κινούνται σαν φανάρια. Ο Τράγκας υποστηρίζει πως ο Μητσοτάκης ήταν αιτία αποπομπής του και από το Real «λόγω μηνυμάτων που έπεφταν στο τηλέφωνο του Νίκου Χατζηνικολάου».
(...)
Ο Τράγκας μιλά για πολιτική δίωξή του από τον συγκεκριμένο Μητσοτάκη γιατί με τους υπόλοιπους Μητσοτάκηδες συνεχίζει να έχει καλές σχέσεις. «Τι συμβαίνει στο μυαλό του Κυριάκου, μόνο ο ύψιστος ξέρει» καταλήγει ο Τράγκας απειλώντας μάλιστα να επανέλθει.
Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχουν οι εξής επιλογές. Ή να πει κάποιος πως ο Τράγκας τα λέει για τους δικούς του λόγους, ή να τα θεωρήσει ως κομμάτι ενός παζλ που συντίθεται εδώ και καιρό, με στοιχεία τον αυταρχισμό του Μητσοτάκη, την προσπάθεια εξόντωσης της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων και προσωπικά συμπλέγματα που εμφανίζονται ως στοιχεία πολιτικής. Ως τώρα πάντως διάψευση δεν υπάρχει από κανέναν από όσους έχει αναφέρει ο Τράγκας, ούτε τα λεγόμενά του έχουν αναπαραχθεί αν και περιέχουν σοβαρές καταγγελίες που περιγράφουν την κατάλυση των δημοκρατικών λειτουργιών. Και αυτό δεν είναι απλώς επιβεβαίωση όσων καταγγέλει, αλλά και η αποκάλυψη ενός ακόμη στοιχείου που έχει η πολιτική Μητσοτάκη. Την επιβολή της σιωπής. Το θέμα δεν είναι οι μελιτζάνες του Τράγκα, αλλά το ιμάμ μπαϊλντί της διαπλοκής που αποκαλύπτεται. Πάλι.

- από κείμενο του Κ. Βαξεβάνη στο documentonews (oλόκληρο ΕΔΩ)