ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Δεν έχει σημασία αν τα παίρνουν οι λίγοι (δημοσιογράφοι)...

...σημασία έχει τι πιστεύουν οι αναγνώστες για τους πολλούς

"Συμφωνείτε ή όχι με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσιογράφους;" Αυτό είναι το ερώτημα «γκάλοπ» της Athens Voice και πολλοί σχολίασαν το αποτέλεσμα  πoυ έδειχνε τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ότι το 85% συμφωνει με το σποτ!
Σταχυολογούμε από το fb:
➤ Σε μια ιστοσελίδα με φουλ..
αντι-ΣΥΡΙΖΑ κατεύθυνση, δείτε τα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί μαζί του. Γιατί; Επειδή ξαφνικά συμπάθησε τον ΣΥΡΙΖΑ; Οχι δα. Επειδή βλέπει τι γίνεται στα μέσα ενημέρωσης. Ναι, κυρίες και κύριοι, το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αποτυχία ημών, των δημοσιογράφων. Δεν έχει σημασία αν τα παίρνουν οι λίγοι, σημασία έχει τι πιστεύουν οι αναγνώστες για τους πολλούς. Δεν φταίνε, λοιπόν, τα σποτ, εμείς φταίμε.
Γιώργος Καρελιάς

➤ Βλέπω τα ως τώρα αποτελέσματα του γκάλοπ της Athens Voice στην γνώμη του κόσμου για το αν τα ΜΜΕ χρηματίζονται μέσα φυσικά από το γνωστό τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και σκέφτομαι πως η δημοσιογραφία έχει πολύ σοβαρότερη κριτική να αντιμετωπίσει από το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ την αντίδραση της ΝΔ ή της ΕΣΗΕΑ.
Σημασία έχει πάνω από όλα τι γνώμη έχει η κοινωνία.
Και εκεί φαίνεται πως ο κλάδος των ΜΜΕ έχει τη μεγαλύτερη ζημιά.
Εκεί είναι το μεγαλύτερο και πραγματικό πρόβλημα.
Αυτή είναι στο τέλος για μένα, η μοναδική γνώμη που μετράει.
Του κόσμου, της κοινωνίας την οποία τα ΜΜΕ πρέπει να υπηρετούν και να ενημερώνουν.
Δεν έχω φυσικά καμία γνώση για το πόσο αξιόπιστο είναι το γκάλοπ αυτό ή για το ποιοι απαντούν, αλλά νομίζω ότι είναι αστείο να εθελοτυφλούμε για τη γνώμη της κοινωνίας για τα ΜΜΕ.
Το θέμα είναι τι θα κάνουμε για να κερδίσουμε πίσω την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.
Η γνώμη των κομμάτων για τα ΜΜΕ καθόλου δεν με ενδιαφέρει.
Του κόσμου όμως που θέλει να ενημερωθεί με ενδιαφέρει πολύ.
Γιάννης Κέμος