ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Μετά την κατακραυγή τρέχουν για τη λίστα με τα ποσά στα ΜΜΕ

Ο Γεραπετρίτης «αδειάζει» τον Πέτσα: Θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα

«Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα. Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη..
δημοσιοποίηση τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση».
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από κοινωνία, αντιπολίτευση και τον τύπο (πολλές φορές και τον συμπολιτευόμενο), αδειάζοντας έτσι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για τη λίστα των ΜΜΕ της καμπάνιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό που έλεγε πως η λίστα θα δημοσιοποιούνταν το 2021.
Λίγο αργότερα ο Γ. Γεραπετρίτης, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία μέχρι τέλος της εβδομάδας.
Αφορμή για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του ανθρώπου με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα σε συνθήκες πανδημίας». Το θέμα είχε θέσει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, σημειώνοντας ότι, το κράτος όφειλε να ασκεί πολιτική υπέρ των πολλών και να υποχρεώνει φορείς και Μέσα Ενημέρωσης να ενημερώνουν με δωρεάν σποτ τους πολίτες, για θέματα δημόσιας υγείας και για το τι πρέπει να κάνει για να γλιτώσει από τον κορονοϊό.
Υπηρξαν πολλές αναφορές πως η λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά που δόθηκαν « μαγειρεύεται» από την κυβέρνηση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο να γίνει προσπάθεια «αλλοίωσης» της λίστας, ώστε τα ποσά που θα παρουσιαστούν να βολεύουν το αφήγημα του Μαξίμου.
Ο Στέλιος Πέτσας πάντως σήμερα το γύρισε κι αυτός και ειπε πως η λίστα θα ανακοινωθεί σύντομα ενώ χαρακτήρισε «αστεία» τα περί «μαγειρέματος» της λίστας με τα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν για την καμπάνια ενημέρωσης κατά του κορονοϊού.