ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Πιθανώς πάνω από 30 οι εξωγήινοι πολιτισμοί στον γαλαξία μας

Nέα επιστημονική έρευνα


Υπάρχει κάποιος εκεί έξω; Αυτό είναι ένα παλαιό ερώτημα στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης, στο οποίο έρχεται να ρίξει φως μια νέα επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο γαλαξίας μας πιθανώς διαθέτει περισσότερους από 30 ενεργούς νοήμονες εξωγήινους πολιτισμούς που μπορεί να αναζητούν επικοινωνία με άλλους.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους.. Βρετανούς ειδικούς, η ερευνα αυτή όχι μόνο προσφέρει πληροφορίες για τις πιθανότητες νοήμονας ζωής πέρα από τη γη, αλλά θα μπορούσε να ρίξει φως στο μέλλον και τη θέση μας στον κόσμο.
Κατά καιρούς γίνονται εκτιμήσεις για τον πιθανό αριθμό των εξωγήινων πολιτισμών, που κυμαίνονται σε όλο το φάσμα, από τις πιο απαισιόδοξες («είμαστε μόνοι μας») μέχρι τις πιο αισιόδοξες («υπάρχουν πάρα πολλοί εξωγήινοι πολιτισμοί, αλλά δεν έχουμε ακόμη κάνει επαφή μαζί τους»).
Η νέα μελέτη, με επικεφαλής τον καθηγητή αστροφυσικής του βρετανικού Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, Christopher Conselice, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal», βασίζεται στην υπόθεση ότι η νοήμων ζωή σε άλλους πλανήτες αναπτύσσεται με τρόπο παρόμοιο με αυτόν στη γη.
«Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον μερικές δεκάδες ενεργοί πολιτισμοί στο γαλαξία μας με βάση την υπόθεση ότι χρειάζονται περίπου πέντε δισεκατομμύρια χρόνια για να εμφανιστεί η νοήμων ζωή σε άλλους πλανήτες, όπως συνέβη στη ηη. Η ιδέα είναι να εστιάσουμε στην εξέλιξη, αλλά σε κοσμική κλίμακα. Ονομάζουμε αυτό τον υπολογισμό Κοπερνίκειο Αστροβιολογικό Όριο», δήλωσε ο Christopher Conselice.
«Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό και συναρπαστικό, γιατί για πρώτη φορά έχουμε μια εκτίμηση για αυτόν τον αριθμό ενεργών, ευφυών, επικοινωνιακών πολιτισμών με τους οποίους θα μπορούσαμε ενδεχομένως να επικοινωνήσουμε και να ανακαλύψουμε ότι υπάρχει άλλη ζωή στο σύμπαν - μια ερώτηση που επί χιλιάδες χρόνια δεν έχει ακόμη απαντηθεί», επισήμανε στην Guardian.
- περισσότερα στο tvxs