ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Αγγελική Σπανού: Συχνά ντρέπομαι παρακολουθώντας τα ΜΜΕ

Δεν με σηκώνει το κλίμα. Δεν αντέχει ο οργανισμός μου τόση τοξικότητα. Δέχθηκα απίθανες ποσότητες μίσους με το διαβόητο άρθρο “οι αντιΣΥΡΙΖΑ φίλοι μου” τον Αύγουστο του 2018, συκοφαντήθηκα και διασύρθηκα με αδιανόητο πάθος και τώρα στην καραντίνα που έγραψα 200 λεξούλες κατά της απαγόρευσης του θεραπευτικού κολυμπιού στοχοποιήθηκα πάλι από τον..
ίδιο κύκλο φανατικών που, προφανώς, με περιμένουν στη γωνία.
Τα παραπάνω αναφέρει σε συνέντευξή της στο ieidiseis και τον Βασίλη Σκουρή η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγγελική Σπανού συμπληρώνοντας:
➤ Μπόρεσα να κάνω δύο αγωγές. Αλλά δεν αντέχω να τους αντιμετωπίσω στο Facebook, δεν έχω καν λογαριασμό. Εχασα. Φαντάζομαι ότι νίκη είναι να επιμένεις, να εκφράζεσαι ελεύθερα, να μάχεσαι
 ➤ Αποδείχθηκα ευάλωτη. Και στον πολιτικομιντιακό μικρόκοσμο για να επιβιώσεις χρειάζεται σκληρός ναρκισσιμός. Να παίρνεις ικανοποίηση από την έκθεση και από τη συμμετοχή στο παιχνίδι όσο άγριο κι αν είναι.
➤ Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάνουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα του κόσμου. Είμαστε πάνω στο τρένο της ιστορίας και καταγράφουμε ό,τι βλέπουμε μέσα από τα παράθυρα του βαγονιού. Το ταξίδι μπορεί να γίνει συναρπαστικό. Ομως συχνά ντρέπομαι παρακολουθώντας τα ΜΜΕ. Δεν είναι μόνο η κομματική προπαγάνδα και η μεροληψία, ούτε τόσο η άγνοια ή η ανοησία.
➤ Είναι πιο πολύ η έλλειψη ηθικών φραγμών. Με την ευκολία με την οποία θα στηθεί “λαϊκή απογευματινή” για το βιτριόλι και θα παραβιαστούν όλα τα δικαιώματα του 10χρονου κοριτσιού που απήχθη στη Θεσσαλονίκη, με την ίδια ευκολία αποκρύπτονται, διαστρεβλώνονται η κατασκευάζονται ειδήσεις, με τους δημοσιογράφους σε ρόλο πολεμιστών κομματικού στρατού.