ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Σε ποιες χώρες αναζωπυρώνεται η πανδημία - Οι εστίες που τρομάζουν

Έξαρση του κορωνοϊού με 40.000 κρούσματα σε μια μέραω παρατηρείται στις ΗΠΑ ενώ για δεύτερο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο η Μ. Βρετανία ανακοίνωσε αυξημένο αριθμό θανάτων.Την ίδια ώρα νέες εστίες μετάδοσης εντοπίζονται στην Ιταλία
Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 489.398 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα..
της νόσου Covid-19 φτάνουν τα 9.660.655.
Αν και ορισμένες χώρες αρχίζουν τώρα να βλέπουν τα κρούσματα και τους θανάτους να μειώνονται, τις περισσότερες φορές έπειτα από αυστηρά περιοριστικά μέτρα, σε άλλες χώρες παρατηρείται ανησυχητική αύξηση.
Μετά τα μέσα Μαΐου, η απότομη άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων στη Λατινική Αμερική οδήγησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να καταδείξει την αμερικανική ήπειρο ως το νέο επίκεντρο της πανδημίας.
Στη Βραζιλία, το Περού, τη Χιλή, το Μεξικό και τον Ισημερινό η εξάπλωση του ιού είναι ταχύτατη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν αύξηση κατά 25% σε νέα κρούσματα COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με το προηγούμενο επταήμερο, με την Αριζόνα, τη Φλόριντα και το Τέξας να σημειώνουν ρεκόρ. Μέσα σε μια μέρα, χθες, καταγράφηκαν συνολικά στη χώρα 40.000 νέα κρούσματα.