ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Τι είπαν στο... τηλέφωνο Μητσοτάκης - Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το.. άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.
Μιλώντας Στο Κόκκινο ο Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν, πως ανεξάρτητα των όποιων προβλημάτων πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και δεν πρέπει να μένουμε έξω από τις συζητήσεις ανεξάρτητα των όποιων μεγάλων διαφορών υπάρχουν.
Το τηλεφώνημα αυτό συνδέεται και με τη γερμανική προεδρία τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κα Μέρκελ δεν θα ήθελε να υπάρχει ένταση στην περιοχή, και εξήγησε ότι κατά την άποψη του υπήρξε ορθή παραίνεση εντούτοις δεν θα πρέπει να μείνει μόνο σε χαμηλού επιπέδου θέματα η συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών.
Πρέπει να ξεκαθαριστούν και να ανοίξει μια συζήτηση για όλα αυτά που κάνει η Τουρκία και να αξιοποιηθεί η γερμανική προεδρία ώστε η γειτονική χώρα να είναι συμβατή με το Δίκαιο της θάλασσας με τους όρους καλής γειτονίας και να επιβληθούν κυρώσεις αν οδηγεί τα πράγματα αλλού.
Είναι σωστή η κίνηση μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης τόνισε ο Π. Ρήγας αναφορικά με το αλαλούμ που εκφράστηκαν από στελέχη της ΝΔ την προηγούμενη περίοδο καθώς η στάση της δεν είχε αρχή, μέση και τέλος.