ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ο απόλυτος ευτελισμός της Προανακριτικής...

O αρχισυντάκτης πολιτικού της εφημερίδας των Συντακτών Γιώργος Πετρόπουλος με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Προανακριτικη της Βουλής και το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν γράφει στο fb:
Ο απόλυτος ευτελισμός
Η Προανακριτική Επιτροπή είναι δικαστικό όργανο με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Εκτελεί χρέη Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών όταν ενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Μπορεί,..
επίσης, να αναθέσει σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή Εφετών τη διενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετιζομένων με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει είναι απόρρητο.
Τηρείται τίποτα απ' όλα αυτά στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο; Εντελώς μα εντελώς τίποτα.
Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με ένα δικαστικό όργανο που παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα, το οποίο έχει μετατραπεί σε πολιτικό όργανο. Σε μια Βουλή μικρότερης σύνθεσης απ' αυτή των τριακοσίων.
Αν η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής είχαν την ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία θα έπρεπε να είχαν διαλύσει αυτή την επιτροπή με απόφαση της ολομέλειας του κοινοβουλίου.
Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν είναι έξω από το πρόβλημα αλλά η καρδιά του προβλήματος.
Χθες η Επιτροπή δέχτηκε χωρίς τον παραμικρό έλεγχο νομιμότητας, χωρίς την παραμικρή διαδικασία, τις παράνομες ηχογραφήσεις του κ. Μιωνή.
Δεν έχει σημασία αν το περιεχόμενο είναι ακριβές ή μονταρισμένο. Αυτό μπορούσε να εξεταστεί σε δεύτερη φάση, εφόσον τηρούνταν η νομιμότητα κι εφόσον αυτό το υλικό θεωρούνταν αποδεικτικό κακουργηματικών πράξεων που αποτελούν μέρος ή το όλον της έρευνας της Επιτροπής. Τίποτα από αυτά δεν τηρήθηκε.
Ένα παρανόμως ληφθέν υλικό, υιοθετήθηκε παρανόμως, διαβιβάστηκε παρανόμως στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και άρχισε το «γαϊτανάκι» της πολιτικής προπαγάνδας. Η επιχείρηση αυτή είχε την πλήρη κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου με τον κ. Πέτσα- προφανώς κατ' εντολή του κ. Μητσοτάκη- να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για ν' αρχίσουν οι χοροί.
Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος. Αλλά εδώ, απ' ότι φαίνεται, ο πάτος βρίσκεται στην κορυφή του κυβερνητικού σχήματος. Πόσο κάτω είναι οι υπόλοιποι; Πόσο κάτω είναι η Ενημέρωση (θα πει κάτι γι' αυτό η ΕΣΗΕΑ;) όταν ο σημερινός φιλοκυβερνητικός Τύπος εκθειάζει την παρανομία και την αξιοποιεί στο έπακρο; Μια παρανομία που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Βουλή αλλά και την κυβέρνηση ως πολιτειακούς θεσμούς.
Η σήψη και η παρακμή βρίσκονται παντού. Κι όποιος δεν το βλέπει νομιμοποιεί εκ των πραγμάτων όλα αυτά τα ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα. Είναι, εξ αντικειμένου, συνένοχος για αυτό που γίνεται και για όσα θα ακολουθήσουν.
Αν το κόστος το πλήρωναν αυτοί που τα κάνουν το κακό θα ήταν μικρό. Αργά ή γρήγορα αυτό το κόστος θα πληρωθεί και θα είναι μεγάλο. Κι όπως γίνεται πάντα, θα το πληρώσουν ο ελληνικός λαός, η χώρα και η δημοκρατία