ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Απαράδεκτη η στάση των Τραπεζών απέναντι στους πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει, για άλλη μια φορά, την απαράδεκτη στάση των διοικήσεων των Τραπεζών «Alpha» και «Πειραιώς» στην υπόθεση των πρώην εργαζομένων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
Παρά το γεγονός ότι όλος ο..
πολιτικός κόσμος, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τις κάλεσε να δώσουν λύση, εκείνες κωφεύουν. Παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων και εμποδίζουν, για λόγους προσχηματικούς και με νομικά τερτίπια, την καταβολή των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων σε 850 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους ανέργους και σε κακή οικονομική κατάσταση εδώ και εννέα χρόνια.
Παρά την σαφέστατη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή, που απέδειξε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο, οι διοικήσεις των δύο Τραπεζών αρνούνται πεισματικά να κάνουν αυτό που τους έχουν υποδείξει οι πάντες: να αποσύρουν τις ανακοπές τους, ώστε στις 17 Ιουλίου οι πρώην εργαζόμενοι να πάρουν τα χρήματά τους. Η νομική επιχειρηματολογία τους έχει καταρρεύσει, αλλά εκείνες επιμένουν σε μια καταχρηστική, ακραία και ανάλγητη συμπεριφορά, η οποία τις καθιστά υπόλογες στον πολιτικό κόσμο και στην κοινή γνώμη.
Έχουν ηττηθεί νομικά και ηθικά και το γνωρίζουν. Ας το παραδεχτούν και ας κάνουν το αυτονόητο, παραμερίζοντας προσχήματα, πείσματα και νομικές κατασκευές, που δεν τις οδηγούν πουθενά. Ας γνωρίζουν ότι η λύση για τους πρώην εργαζομένους θα δοθεί και χωρίς τη δική τους θέληση και συμμετοχή. Και τότε η ήττα τους θα είναι συντριπτική.