ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Πολιτικό face control από την ΕΣΗΕΑ; Υπερβολές...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 5 του Καταστατικού της Ενώσεως, κάλεσε τα 83 υποψήφια μέλη της ΕΣΗΕΑ, που υπέβαλαν αιτήσεις το 2020, σε εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ειδικά για εφέτος και λόγω των συνθηκών που επικρατούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τον εξής τρόπο:
Οι υποψήφιοι έλαβαν στις..
ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις και με ταυτόχρονη αποστολή το θέμα των γραπτών εξετάσεων, καθώς και οδηγίες για την ανάπτυξή του. Οι υποψήφιοι είχαν χρονική προθεσμία 2 ωρών για την ηλεκτρονική ταχυδρόμηση των απαντήσεών τους.
Η ΕΣΗΕΑ έθεσε μεταξύ άλλων στις εξετάσεις και το εξής θέμα:
«Πώς σχολιάζετε το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την δημοσιοποίηση της αποκαλούμενης «λίστας Πέτσα», με τα Μέσα Ενημέρωσης που εντάχθηκαν στην καμπάνια για τον κορωνοϊό, αλλά και το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή τη συγκεκριμένη λίστα;».
Υπήρξαν αντιδράσεις και κάποιοι έκαναν λόγο για «πολιτικό face control από την ΕΣΗΕΑ για τα νέα μέλη της»(Αυγή) ενώ κάποιοι υποψήφιοι σχολίασαν πως «σε λίγο θα μας ζητήσουν και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων».
Επίσης το Documentonews σχολιάζει: Γιατί σε έναν διαγωνισμό της ΕΣΗΕΑ ο εξεταζόμενος νέος δημοσιογράφος θα πρέπει να πάρει θέση για ένα σποτ που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ένωσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως για να φανταστεί το Διοικητικό Συμβούλιο τα πολιτικά φρονήματα του υποψήφιου; Και αυτό θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές όταν οι ιθύνοντες έβαζαν με ποσόστωση τους δημοσιογράφους των εφημερίδων της Αριστερά στην ΕΣΗΕΑ.

Yπερβολές αν και το συγκεκριμένο ερωτημα θα μπορούσε να είχε διατυπωθεί διαφορετικά...


ΥΓ Tο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε, να μην πραγματοποιηθούν εφέτος προφορικές εξετάσεις – συζήτηση με τους υποψηφίους.