ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Τι κρύβεται πίσω από ΜΜΕ της λίστας Πέτσα

Eπιστολή - παρέμβαση του Δ. Τσαλαπάτη και του Κ. Ντελέζου

Nα ελεγχθούν πολύ προσεκτικά και πριν από κάθε πληρωμή, οι αποδέκτες της κρατικής καμπάνιας «Μένουμε σπίτι», ζητούν με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς ο Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης μέλος ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ο Κώστας Ντελέζος μέλος τους ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. 
Ο έλεγχος νομιμότητας (νομική.. προσωπικότητα, φορολογικά- ασφαλιστικά στοιχεία ενημερότητα κλπ) είναι απαραίτητος αλλά και η διακρίβωση των προϋποθέσεων ( οφειλές, απασχόληση εργαζομένων κλπ), όπως επίσης οι οφειλές τους στον ΕΔΟΕΑΠ από εισφορές και το τέλος δημοσιεύσεων.
Η επιστολή κατατέθηκε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ , το οποίο όμως δεν συνεδρίασε, με εντολή της Προέδρου, προφανώς μετά από τις συζητήσεις και όσα προέκυψαν και για την διοίκηση του σωματείου και τον ΕΔΟΕΑΠ, κατά την τηλεδιάσκεψη με τον ΓΓ και τον εκπρόσωπο τύπου του Σύριζα. Π. Σκουρλέτη και Αλ. Χαρίτση Το κείμενο κοινοποιήθηκε σε όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις και στην ΠΟΕΣΥ.
Η επιστολή που κατατέθηκε είναι η ακόλουθη:
ΠΡΟΣ:
Τα Διοικητικά Συμβούλια
της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΗΕΠΗΝ, της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, της ΕΣΠΗΤ ,της ΠΟΕΣΥ
του ΕΔΟΕΑΠ, του ΤΕΑΣ και του ΕΤΑΣ
Αθήνα 23 Ιουνίου 2020

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
δεδομένης της πρωτοφανούς «γκεμπελικής» επίθεσης που δέχεται σύσσωμος ο Δημοσιογραφικός κλάδος, με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος «Μένουμε Σπίτι», αλλά και υβριστικό βίντεο που ακολούθησε από την αξιωματική αντιπολίτευση, για την υπεράσπιση των μελών μας, αλλά και για την διασφάλιση των συμφερόντων (οικονομικών, ασφαλιστικών κ.λ.π) των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων και των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, οφείλουμε:
1) Να ζητήσουμε επισήμως από τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στ. Πέτσα, να διαβιβάσει αρμοδίως στις Ενώσεις και τα Ταμεία μας τα πλήρη-αναλυτικά στοιχεία (ΓΕΜΗ, ΑΦΜ, Διευθύνσεις κ. λ. π) των 1.232 Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Μένουμε Σπίτι», καθώς και τα ποσά που δόθηκαν (ή πρόκειται να δοθούν) σε κάθε μέσο ξεχωριστά.
2) Στο πλαίσιο αυτό να μας γνωρίσει ο ίδιος υπουργός εάν για τις πληρωμές ζητήθηκαν (ή θα ζητηθούν) από τα ΜΜΕ- αποδέκτες των χρημάτων του Δημοσίου να προσκομίσουν τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητά τους.
3) Από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», θα πρέπει να ζητηθούν αναλυτικές καταστάσεις ανά χρηματοδοτούμενο ΜΜΕ, με τους εργαζόμενους που απασχολούν, καθώς και με ποιο τρόπο τους απασχολούν (συμβάσεις αορίστου χρόνου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου κ. λ. π).
Με εκτίμηση
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Κώστας Γ. Ντελέζος
, μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ