ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Oι Kyriakistas, οι ένοικοι του Μαξίμου και οι συστεγαζόμενοι δημοσιογράφοι - γελωτοποιοί


Παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη - Είναι η μόνη αξιoπρεπής λύση

Το πρωτοφανές σκάνδαλο της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, παρά τις ατέρμονες προσπάθειες του Μαξίμου, να κάνει «ζελέ» το κεφάλι των πολιτών επιστρατεύοντας Κινέζους, Αρμένιους, Ουκρανούς, ξανθιές στάρλετς και μαύρους επιβήτορες, είναι εξαιρετικά απλό.
Γιατί έχει δύο, και μόνο δύο πρωταγωνιστές, τους εξής: έναν πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έναν κοριό, την ΕΥΠ. Όλα τα υπόλοιπα είναι για τα σκουπίδια.
Η ΕΥΠ αποδέχθηκε με κάθε επισημότητα, ότι είχε προχωρήσει σε «νόμιμη επισύνδεση», είχε βάλει κοριό δηλαδή, στο τηλέφωνο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Και η ΕΥΠ έχει έναν και μοναδικό πολιτικό προϊστάμενο, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Εδώ αρχίζει και εδώ τελειώνει το πολιτικό σκάνδαλο.
Τώρα οι υπόλοιπες πλευρές, αν δηλαδή ο κοριός ήταν τύπου Predator, αν η ΕΥΠ διέθετε τη σχετική τεχνογνωσία, αν ζήτησε τη συνδρομή άλλων «ευαγών ιδρυμάτων», αν ο Κοντολέων ενημέρωσε τον Δημητριάδη, αν ο Δημητριάδης το ανέφερε στον Μητσοτάκη ή δεν ήθελε να του χαλάσει την καλοκαιρινή διάθεση και άλλα παρεμφερή, μπορεί να αποτελούν κεφάλαια της δημοσιογραφικής έρευνας, αλλά στο πολιτικό επίπεδο έχουν δευτερεύουσα σημασία.

Πολιτικά, όση προσπάθεια και αν καταβάλλουν, οι ένοικοι του Μαξίμου και οι συστεγαζόμενοι δημοσιογράφοι - γελωτοποιοί, το έργο είναι για δύο. Να τους επαναλάβουμε: ένας Πρωθυπουργός και ένας κοριός. Αυτό είναι το μείζον πολιτικό σκάνδαλο.

Μπορεί να αντέξει ο Κ. Μητσοτάκης το άγος και να παραμείνει στο Μαξίμου μέχρι τη λήξη της θητείας του; Το εγχείρημα μοιάζει σχεδόν αδύνατο. Όταν μια κυβέρνηση παραβιάζει με τέτοια βαναυσότητα τους κανόνες της Δημοκρατίας και τους θεσμούς του κράτους δικαίου, χάνει ταυτόχρονα και τη νομιμοποίησή της. Δεν μπορεί πλέον ούτε να πάρει αποφάσεις, ούτε να πείσει τους πολίτες. Ακόμη και σε μια κυβερνητική απόφαση για τη μονοδρόμηση μιας λεωφόρου, όλοι θα ψάχνουν από πίσω τον… κοριό.

Μετά τα τρία τελευταία 24ωρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση με προθεσμία λήξης. Κι αυτό είναι βέβαιο ότι σιγά-σιγά θα αρχίσουν να το συνειδητοποιούν οι υπουργοί, τα στελέχη της ΝΔ, οι «βαρόνοι» της δεξιάς, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και το περιβάλλον του.

Ίσως οι τελευταίοι στη σειρά να είναι οι περίφημοι Kyriakistas,οι οποίοι προσφέρουν μέχρι τέλους τις πολύτιμες υπηρεσίες της σιωπής τους. Ενώ αν είχε γράψει κανένα post ο Πολάκης στο Facebook θα έβγαιναν με τα μαγιό στα χαρακώματα.

Τι κάνει λοιπόν μια κυβέρνηση όταν καταλαβαίνει ότι ο χρόνος τελειώνει. Είτε σφιχταγκαλιάζει ακόμη πιο πολύ την εξουσία, για όσο χρόνο μπορεί, οδηγούμενη στον τέλειο εξευτελισμό. Είτε φεύγει.Αν υπήρχε ένας ψύχραιμος σύμβουλος στο Μαξίμου, που νοιαζόταν πραγματικό για τον Πρωθυπουργό, είναι βέβαιο ότι θα του ψιθύριζε στο αυτί : «Παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη».