ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Οργή Ανδρουλάκη για τις «χυδαίες» κυβερνητικές διαρροές


Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης δεν διστάζει να κάνει λόγο για «χυδαίες διαρροές» και για σενάρια εκτός πραγματικότητας από την κυβέρνηση, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους».
Καταγγέλλει πως ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. έφτασε στο σημείο «να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου», υπογραμμίζοντας με νόημα πως η χώρα μας και οι θεσμοί της «δεν αξίζουν αυτή την κατάντια» για την οποία «αποκλειστικά υπεύθυνος» είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τέλος, διατυπώνει εύλογα ερωτήματα, όπως γιατί ο ίδιος ήταν υπό παρακολούθηση και ποιοι κατέχουν και πώς χρησιμοποιούν το σύστημα Predator.
Ολόκληρη η δήλωση Ανδρουλάκη:
"Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο.
Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.
Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.
Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;
Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.
Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε ο εκλεκτός του κ. Κοντολέων να διοριστεί, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:
  • Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;
  • Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;"