ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Δεν ανασκευάζει, μιλάει για «παρερμηνεία» ο Χαρ. Αθανασίου


Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί ανεπιτυχώς ο Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε με τους άθλιους υπαινιγμούς σχετικά με μουσουλμάνους βουλευτές και τη σκοπιμότητα παρακολούθησής τους αν υπάρχει υποψία ότι μπορεί κάποιος να λειτουργεί ως πληροφοριοδότης της Τουρκίας.
Σε διευκρινιστική του δήλωση, αφού δέχτηκε το σφυροκόπημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Λέσβου με τη Ν.Δ και β' αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης και πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κάνει λόγο για «παρερμηνεία» και υποστηρίζει ότι δεν αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των αλλόθρησκων συναδέλφων του. Επί της ουσίας όμως επιμένει στον ισχυρισμό του λέγοντας ότι ανέλυσε την επιστημονική του άποψη.
Συγκεκριμένα σε δήλωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Αθανασίου αναφέρει:
«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».
Άθλιοι υπαινιγμοί

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια» ήταν η επίμαχη δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις.
Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση «άρα θεωρείτε ότι πρέπει να ελέγχονται τα τηλέφωνα;», ο Χ. Αθανασίου είπε: «Αν τηρείται η διαδικασία η οποία ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως».

Θύελλα αντιδράσεων, αποπομπή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την αποπομπή του κ. Αθανασίου ζήτησε άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι «στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει σήμερα τον κ. Αθανασίου διαφορετικά αποδεικνύει ότι είναι ο υποβολέας των δηλώσεων του
Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Ο κ Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι.
Στην πραγματικότητα ο κύριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και "σκοτεινές δυνάμεις".
Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας.
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων.
Στη συνέχεια σχολιάζοντας τη διευκρινιστική δήλωση του Χαρ. Αθανασίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέμεινε στο αίτημα αποπομπής του:
«Ο κύριος Αθανασίου προσπαθεί μέσα από το γνωστό καταφύγιο της «παρερμηνείας» να αμφισβητήσει αυτό που άκουσαν οι πάντες: τη στοχοποίηση Ελλήνων βουλευτών βάσει του θρησκεύματός τους. Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία η παραζάλη από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών οδηγεί στα όρια της πολιτικής παραφροσύνης και στην κατασκευή «εσωτερικού εχθρού» εκ του μηδενός.
Τα πράγματα είναι απλά: ο κύριος Αθανασίου αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων βουλευτών και επιχείρησε να εμφανίσει ως αναγκαίες τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.
Επαναλαμβάνουμε. Στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή συγκυρία ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να κάνει το ελάχιστο: να αποπέμψει τον κύριο Αθανασίου και να αποδοκιμάσει τις εμπρηστικές του δηλώσεις
».
Σε υψηλούς τόνους και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που ζητά «την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».
Το σχόλιο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ:
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαραλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών.
Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες.
Τα λόγια είναι περιττά.
Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπιζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
►Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολιάζει ότι «ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια», επιβεβαιώνοντας τελικά ότι ο όρος «εθνική ασφάλεια» έχει γίνει ένα «λάστιχο», που χωρούν οι πάντες και τα πάντα, για να νομιμοποιούνται και να διευκολύνονται απαράδεκτες πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών».

►Ο εκπροσώπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης επισήμανε το εξής: «Οι δηλώσεις του κυβερνητικού Βουλευτή και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αθανασίου για την παρακολούθηση Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών, επικαλούμενος μάλιστα λόγους "εθνικής ασφαλείας", είναι αδιανόητη και απαράδεκτη. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει θέση για αυτές τις αθλιότητες».