ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Σφοδρή επίθεση Bενιζέλου σε Μητσοτάκη - «Βαριά προσβολή του Συντάγματος»


Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπολύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντώντας στον Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος είχε υπερασπιστεί την νομιμότητα της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο για «μίζερη, αδιέξοδη και μάταιη κυβερνητική γραμμή».
«Τι συμβαίνει εν προκειμένω; Ποια είναι επιτέλους η θέση της κυβέρνησης; Ο κ. Μητσοτάκης εισάγει αυθαίρετα μια προνομιακή μεταχείριση των πολιτικών προσώπων χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε το Σύνταγμα, ούτε τον νόμο, ούτε τις ανάγκες της εθνικής ασφάλειας; Τα υποτάσσει όλα στην ανάγκη περιορισμού της πολιτικής ζημιάς που αναγνωρίζει ότι έχει επέλθει από μια δήθεν νόμιμη (που είδαμε ότι ήταν παράνομη) αλλά "εσφαλμένη " ενέργεια της ΕΥΠ υπό την εποπτεία του την οποία αποδέχεται ότι δεν ασκούσε αποτελεσματικά;» διερωτάται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με άρθρο του στο protagon.gr.
«Το συμπέρασμα μου είναι ότι η κυβερνητική γραμμή σύμφωνα με την οποία η παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη ήταν "τυπικά επαρκής" και άρα "νόμιμη" αλλά "πολιτικά εσφαλμένη και μη αποδεκτή", είναι μίζερη, αδιέξοδη και μάταιη.
Υπήρξε μείζον ατόπημα. Βαριά προσβολή του Συντάγματος και αυτή οφείλεται στον συγκεντρωτικό τρόπο οργάνωσης και άσκησης της πρωθυπουργικής εξουσίας. Η εικόνα ενός πρωθυπουργού που ανακαλύπτει εκ των υστέρων κρίσιμες κινήσεις του διοικητή της ΕΥΠ με τις οποίες διαφωνεί ριζικά, δεν είναι καλή και ασφαλής για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου» τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει:
«Αυτή η κατάσταση απαιτεί ειλικρινή, θαρραλέα και ριζική αντιμετώπιση. Πραγματική ανάληψη ευθύνης χωρίς υπεκφυγές και αδιέξοδες διακρίσεις μεταξύ "τυπικά επαρκών» και "πολιτικά μη αποδεκτών" ενεργειών. Αυτό επαναφέρει την άτυχη διάκριση μεταξύ "νόμιμου" και "ηθικού" που δεν πήγε καθόλου καλά».