ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Ενας «γιος» στη θέση του «ανιψιού»


Δεν ξαφνιάστηκε κανείς με την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει πριν από μία βδομάδα στη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού τον Γιάννη Μπρατάκο ως αντικαταστάτη του αποπεμφθέντος ανιψιού Γρηγόρη Δημητριάδη. Είναι κοινό μυστικό ότι οι δυο τους συνεργάζονταν στενά τον τελευταίο καιρό, καθώς και ότι λειτουργούσαν άτυπα ως οι δύο βασικοί εξ απορρήτων σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη.
Και μπορεί τα πιο σκληρά μέσα ενημέρωσης της Δεξιάς να υποδέχτηκαν τον διορισμό Μπρατάκου περιλαμβάνοντας στους ύμνους για το βιογραφικό του τον χαρακτηρισμό «αυτοδημιούργητος», αλλά βέβαια δεν είναι δύσκολο να πληροφορηθεί κανείς ότι το ισχυρό προσωπικό χαρτί του νέου «Προσωπάρχη» του μεγάρου Μαξίμου είναι ένα: ότι πρόκειται για τον γιο του Αγγελου Μπρατάκου (1935-2021), ο οποίος διατέλεσε γενικός διευθυντής της Ν.Δ. και υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
- απόσπασμα από κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)