ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

10 + 1 λόγοι γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πιο Έλληνας από σένα


Μια μικρή απάντηση στους καψοκέφαλους των σόσιαλ…

του Χρήστου Ξανθάκη

Οπότε ορίζει ο κόουτς Ιτούδης την προεπιλογή για την εθνική ομάδα μπάσκετ και βρίσκονται μέσα στην αρχική εικοσάδα τέσσερα αδέρφια: ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο.Πρωτοφανέρωτο στα χρονικά του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου, υποθέτω, μπάσκετ, αλλά σχετικώς αναμενόμενο, μιας και το ταλέντο περισσεύει στα παλικάρια με καταγωγή από τη Νιγηρία που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έγιναν δικά μας παιδιά, Ελληνάκια με τη βούλα.

Και κάπου εκεί θα έπρεπε να τελειώσει το στόρι, εκεί στις αναφορές του τύπου «για τους λάτρες της στατιστικής». Έλα όμως που μια δράκα καψοκέφαλοι (γλυκά το λέω) αποφάσισαν να εξεγερθούν για την ταυτόχρονη παρουσία των τεσσάρων αδερφών στην εθνική και να ξεκινήσουν διαμαρτυρία στο τουίτερ με χάσταγκ #not_my_national_team, Ότι, δηλαδή, αφού έχει τέσσερεις μαύρους μέσα η ομάδα, δεν είναι ελληνική, είναι κάτι ξένο, κάτι αλλούτερο, μακριά από εμάς, ξου, ξου, ξου, σιξ, σιξ, σιξ δι νάμπερ οφ δι μπιστ. Φάγανε τις ψηφιακές τους φάπες φυσικά, μιας και έσπευσε να συσπειρωθεί γύρω απ’ τον Γιάννη και τη φαμίλια του η διαδικτυακή κοινότητα, αλλά ο λεκές παραμένει. Εξ ου και το σημερινό κείμενο, που αισθάνομαι την ανάγκη να το ανασύρω απ’ το συρτάρι και να το ποστάρω για μια ακόμη φορά. Απολαύστε υπεύθυνα!
10 + 1 λόγοι γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πιο Έλληνας από σένα

1) Γιατί μιλάει καλύτερα ελληνικά από τους περισσότερους Έλληνες και, σίγουρα, από όλους τους Ελληνοαμερικάνους και «Ελληνοαμερικάνους» που έχουν πατήσει κατά καιρούς τα παρκέ στη χώρα μας.

2) Γιατί δεν είπε ούτε μια φορά, ούτε μια φορά (ούτε μια φορά, το ξαναγράφω), «τι κάνει το κράτος;»

3) Γιατί πήγε στρατό (έστω αυτό το λίγο που πήγε) και δεν την έψαξε να πάρει Ι5.

4) Γιατί όταν τον καλεί η εθνική δεν έχει λείψει ούτε μια φορά. Ούτε εκείνο το καλοκαίρι που είχε μπροστά του το εννιαψήφιο συμβόλαιο και υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστεί και να χάσει μια κατοστάρα μύρια.

5) Γιατί ο αδερφός του ο Θανάσης φόρεσε τη γαλανόλευκη χωρίς βύσμα.

6) Γιατί όταν πείναγε πήγε και πούλαγε CD, αντί να γραφτεί σε κομματική νεολαία.

7) Γιατί άμα τον ρωτήσεις τι είναι το Τζήμερο, θα σε ρωτήσει κι αυτός αν χωράει στο microwave.

8) Γιατί δεν έχει φωτογραφηθεί ούτε μια φορά αγκαλιά με παπάδες.

9) Γιατί δεν ξεχνάει την παλιά του γειτονιά και την παλιά του ομάδα και κάθε καλοκαίρι πάει στο γηπεδάκι το ανοιχτό και χαζολογάει (όσο γίνεται…) με τα παιδάκια.

10) Γιατί δεν έκανε ποτηρόπανο την ελληνική σημαία, όπως διάφοροι μπαγλαμάδες που παριστάνουν τους πατριώτες.

10 + 1) Γιατί όταν πήγε Αμερική δεν γύρισε να δηλώσει ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.

Υ.Γ. 1: Κι ο Κώστας Αντετοκούνμπο με την αξία του θα παίξει εθνική. Και μάλλον θα μας είναι απολύτως απαραίτητος, με τον Παπαγιάννη να γυρνάει (αν γυρίσει…) από τραυματισμό.

Υ.Γ. 2: Για τα βύσματα που λέγαμε:
ο Άλεξ Αντετοκούνμπο «κόπηκε» προχτές από τον κόουτς Ιτούδη, μαζί με άλλους τέσσερεις παίκτες της προεπιλογής.

Υ.Γ. 3: Σκέψου να είχε φωτογραφηθεί μαζί με τους Αντετοκούνμπο και ο πενταδάτος Τάιλερ Ντόρσει, που είναι κι αυτός «σοκολατένιος», τι θ’ ακούγαμε!
  • το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το Newpost (10.8.2022)