ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Ιτέα κλαίουσα


Αν κάνατε τον κόπο
να δείτε χθες την έκτακτη τηλεοπτική εμφάνιση του Μητσοτάκη, και είστε άνθρωποι με στοιχειώδη καλοσύνη, ασφαλώς θα νιώσατε κάποιο διχασμό. Από τη μία νεύρα τσατάλια και διάθεση για πολύ κακές κουβέντες με όσα ασυνάρτητα απήγγειλε. Κι από την άλλη να σας τραβάει από το μανίκι ο άνθρωπος και φιλάνθρωπος μέσα σας να τον λυπηθείτε. Ως ανθρώπινη ύπαρξη τουλάχιστον, αν όχι ως πολιτική καρικατούρα. Διότι, δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Αλλά όχι και ιτέας κλαίουσας.
Διότι ιτέα κλαίουσα ήταν χθες ο μέχρι προχθές ανέγγιχτος. Πολιορκημένος από τα ψέματα της παρέας Οικονόμου, Γεραπετρίτη, Πιερρακάκη, που αποκαλύφθηκαν. Γρονθοκοπημένος και σε κατάσταση πολιτικού νοκ ντάουν από τα γεγονότα που έσκασαν στα μούτρα του, ενώ για καιρό τα αρνιόταν. Κυνηγημένος από τις ίδιες του τις πράξεις υπεροψίας και νεποτισμού, όπως ο διορισμός του Κοντολέοντα και ο αναδασμός της εξουσίας με τον ανεψιό, μόνο για λύπηση ήταν. Άτιμη αλαζονεία, πόσο ακριβό είναι το τίμημά σου!
Αν μάθαμε κάτι από αυτόν τον αξιολύπητο άνθρωπο, είναι ότι αρνείται να αποδεχτεί ότι τα γεγονότα όχι μόνο τον ξεσκέπασαν, αλλά και τον ξεπέρασαν. Ότι δεν μαζεύεται το χάλι που έχει προκαλέσει σε θεσμούς, σε ανθρώπους, στην αλήθεια και τη στοιχειώδη ευπρέπεια που θα πρέπει να χαρακτηρίζει έναν πρωθυπουργό. Κι ότι το κλάμα χωρίς καμία, έστω υποκριτική, συγγνώμη δεν πρόκειται ούτε να συγκινήσει κανέναν ούτε να πείσει κανέναν. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο, ιδιαίτερα όταν με τα χεράκια σου και τα Predator το καθόρισες.
Θέλετε το πιο αξιοθρήνητο από τα αξιολύπητα; Όλη την ευθύνη την έχει ο Κοντολέων. Αυτός είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός, που του ήρθε να παρακολουθεί έναν πολιτικό, χωρίς ακόμα να ξέρουμε για ποιο λόγο. Και όλη την πολιτική ευθύνη την έχει ο ανεψιός. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης που τους διόρισε, άλλαξε νόμους για χάρη τους, τους εμπιστεύτηκε, τους καμάρωσε, αγνόησε την ύβρι του νεποτισμού, τους κάλυψε μέχρι τέλους, μπορεί να καθαρίσει μυξοκλαίγοντας μπροστά στις κάμερες. Δεν ήξερε, κι αν ήξερε, ποτέ -τονισμένο με έμφαση- δεν θα το επέτρεπε!
Πείτε του αντίο με σεβασμό. Ουδείς εκών κακός. Τέτοιος είναι, τέτοια κάνει, τέτοια λέει. Αμήν...

Θανάσης Καρτερός / ΑΥΓΗ (09.8.2022)