ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Γιατί «δίνει» τον Δημητριάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης;


Όχι απλώς δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο πρωθυπουργός για τις παρακολουθήσεις, όχι απλώς δεν ζήτησε μια ...συγγνώμη για τα μάτια έστω του κόσμου, αλλά και προσπάθησε να επιρρίψει τις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες στον Γρηγόρη Δημητριάδη!
Προφανώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αγνοεί πώς λειτουργεί κατά το Σύνταγμα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.
Για τη λειτουργία τόσων κρίσιμων υπηρεσιών όπως η ΕΥΠ την πολιτική ευθύνη αναλαμβάνει είτε ο αρμόδιος υπουργός είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Εν προκειμένω, την ευθύνη για την ΕΥΠ είχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τον πρώτο νόμο που έφερε η νέα κυβέρνηση!
Επαναλαμβάνουμε, ανάληψη αντικειμενικής ευθύνης νοείται κατά το Σύνταγμα μόνο εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού είτε του ίδιου του Πρωθυπουργού. Όχι από κατώτερα όργανα της διοίκησης.
Συνεπώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αναθεώρησε» το Σύνταγμα λέγοντας ότι για υπηρεσίες που υπάγονται στον πρωθυπουργό δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά «ο ανιψιός». Όπως δήλωνε έμπειρη πολιτική πηγή, "από τη θεωρία του κηπουρού την εποχή των Ανακτόρων περάσαμε στην θεωρία του «ανιψιού»" κατά Κυριάκο Μητσοτάκη!

Β. Σκ. / ieidiseis