ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Μήνυμα Μαρινάκη στον Μητσοτάκη


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» είναι μια σαφής προειδοποιητική βολή από το σύστημα Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τα «Παραπολιτικά» να στηρίζουν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση που βυθίζεται στη δίνη των υποκλοπών αλλά η ναυαρχίδα του Συγκροτήματος, όπως λέγεται «Το ΒΗΜΑ» στην πολιτικοδημοσιογραφική αργκό από την εποχή του Χρ. Λαμπράκη, πήρε αποστάσεις και δεν ακολούθησε την κυβερνητική «γραμμή»: Υποβάθμιση, συσκότιση, αποδραματοποίηση, αποπροανατολισμός.
Αντίθετα, ανέδειξε την υπόθεση ως εξαιρετικά σημαντική για την ελληνική δημοκρατία, υπογράμμισε τις αντιφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου και δεν διολίσθησε στον κατήφορο της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση.
Τι σημαίνει αυτό;
Ριψοκίνδυνο να διακινδυνεύει κανείς ερμηνείες προθέσεων όταν πρόκειται για τόσο ισχυρά εκδοτικά - επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει πλέον ρωγμή στο φιλοκυβερνητικό μέτωπο.
Η διαπίστωση της πολιτικής αδυναμίας του Κ. Μητσοτάκη προβληματίζει συμμάχους του που δεν είναι πρόθυμοι να βυθιστούν μαζί του στην ανυποληψία και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα - με ό,τι μπορεί να σηματοδοτεί αυτό.