ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Η αντιΣΥΡΙΖΑ δημοσιογραφία


Η αμηχανία στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέοντα για τις υποκλοπές, είναι περισσότερο από έκδηλη. Ο πολιτικός σεισμός που προκλήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ παρουσιάζεται από τον κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό ως είδηση ρουτίνας, ουδέτερα και ψυχρά.
Αρθρογράφοι που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης της καταγγελίας του Ν. Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του από το Predator, τώρα που επισήμως δηλώνεται ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ σιωπούν.
Οι δημοσιολογούντες που χρόνια τώρα λοιδωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επειδή επιμένει στα προβλήματα λειτουργία τους κράτους δικαίου και στον καθεστωτισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνουν αυγουστιάτικες διακοπές και δεν έχουν καιρό για σχολιασμό.
΄Οσοι υποστήριζαν ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι μονόδρομος για τη διατήρηση της κανονικότητας στη χώρα ενδιαφέρονται πλέον βασικά για την κρίση στις σχέσεις Κίνας-Αμερικής ή για την κλιματική αλλαγή.
Οι ειρωνείες για την προοδευτική διακυβέρνηση και η καζούρα για τη στροφή του Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο ξεχάστηκαν.
Η μάχη από το σύστημα Μητσοτάκη στα ΜΜΕ δίνεται πλέον για να προστατευθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να φανεί ότι δεν ήξερε τίποτα για τις παρακολουθήσεις, ενώ πήρε κεφάλια επειδή είναι άτεγκτος σε θέματα δημοκρατικής τάξης.
Πρόχειρο και αφελές το αφήγημα.
Η αντιΣΥΡΙΖΑ δημοσιογραφία υπέστη δεινή ήττα. Για χρόνια έχτιζαν την εικόνα μια αντιθεσμικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και τώρα που έρχεται στο φως το παρακράτος Μητσοτάκη δεν ξέρουν τι να πουν και τι να κάνουν.
Ακόμη και τα αφεντικά τους θα τους ζητήσουν το λόγο σε λίγο. Και δύσκολα θα βρουν κάτι πειστικό να πουν για να δικαιολογήσουν το πάθημά τους. Στην καλύτερη περίπτωση ατυχήσαντες, στη χειρότερη αποδιοπομπαίοι τράγοι.
TVXS / Αποψη