ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Αντιφάσεις στο «Βήμα»


Με σκληρό κύριο άρθρο επιτέθηκε χτες «Το Βήμα» στην επιλογή του κ. Κοντολέοντος για επικεφαλής της ΕΥΠ, γράφοντας ότι «οι μέθοδοι που είχε χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν απείχαν πολύ από το δημοκρατικό ιδεώδες που επιβάλλεται να καθοδηγεί τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών», γιατί «ο πειρασμός χρησιμοποίησης παράνομων εργαλείων και μέσων είναι μέγας». Και στη συνέχεια: «Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν την παραιτηθείσα ηγεσία της ΕΥΠ να έχει περιπέσει σε πάμπολλα αμαρτήματα και εν πολλοίς να έχει διαβρωθεί από ξένες υπηρεσίες και από σκοτεινά επιχειρηματικά δίκτυα, με δόλιους σκοπούς».
Αυτή η ακραία καταγγελία συνοδεύεται βέβαια με μια δήλωση νομιμοφροσύνης («ουδείς έχει τη διάθεση να αμφισβητήσει την πίστη του πρωθυπουργού στα δημοκρατικά ιδεώδη») που αντιφάσκει με το υπόλοιπο κείμενο, αλλά ασφαλώς συνδέεται με την προσπάθεια του Μαξίμου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στον κ. Κοντολέοντα και να διασωθούν Δημητριάδης και Μητσοτάκης.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το άρθρο ξεκινά με τη φράση «η επιλογή του κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος για τη θέση του επικεφαλής της ευαίσθητης Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είχε εξαρχής επικριθεί». Αλλά από ποιους είχε επικριθεί «εξαρχής»; Μόνο από τα λιγοστά μέσα που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση και κυρίως από την «Εφ.Συν.» με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Δημήτρη Τερζή. Αντίθετα, όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα και φυσικά το συγκρότημα Μαρινάκη είχαν υποδεχτεί με ενθουσιασμό την είδηση.
Και μάλιστα το «Βήμα» πρώτο, στις 8 Ιουλίου 2019, μία μόλις μέρα δηλαδή μετά τις εκλογές και τη νίκη της Ν.Δ., είχε αναγγείλει την επιλογή Κοντολέοντος για την ΕΥΠ («Αποκάλυψη: Από τον χώρο των εταιρειών ασφαλείας ο νέος διοικητής της ΕΥΠ»). Την πληροφορία υπέγραφε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το κείμενο κατέληγε ως εξής: «Ο κ. Κοντολέων ήταν προσεκτική επιλογή του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη».
Το «περιβάλλον» ήταν βέβαια ο κ. Δημητριάδης. Και οι τρεις τους είναι από τότε αχώριστοι.

Δημήτρης Ψαρράς / efsyn.gr