ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

H επιστροφή του Δημήτρη Μητρόπουλου στα ΝΕΑ


Αλλάζει η ταυτότητα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ με απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη. Από τη..
Δευτέρα θα αναγράφεται μόνο το δικό του όνομα. Ο διευθυντής της εφημερίδας Δημήτρης Μητρόπουλος παραιτήθηκε το βράδυ από τη θέση του, θέλοντας να διευκολύνει τους χειρισμούς του εκδότη, στην προσπάθειά του να σώσει τον ΔΟΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται σε στάση πληρωμών.
Ολα τα παραπάνω συνέβαιναν τον Ιανουάριο του 2017 και ενω λίγους μήνες πριν ο Δ. Μητρόπουλος , εν μία νυκτί, είχε αφαιρέσει όλα τα υπόλοιπα ονόματα από την «ταυτότητα» της εφημερίδας Τα Νέα αφήνονας μόνο το δικό του. «Υπηρεσιακός» διευθυντής είχε αναλάβει τότε ο πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος Παναγιώτης Λάμψιας. Ο Δ. Μητρόπουλος κατόπιν ήταν ενας από τους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη από όπου «ξηλώθηκε» από το Μαξίμου γύρω στο 2020.
Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Μητρόπουλος είχε αναλάβει διευθυντής στα ΝΕΑ τον Μάιο του 2014
οταν ο Χρήστος Μεμής τότε είχε αναλάβει γενικός διευθυντής ενημέρωσης του ΔΟΛ (με εκδότη τον Ψυχάρη). Πολλοί από τους "υποστηρικτές" του Μητρόπουλου τότε είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους λέγοντας ότι «ο Δημητράκης μπορεί να είναι καλός γραφιάς δεν εχει όμως τις διοικητικές ικανότητες του Μεμή και δεν γνωρίζει τη λειτουργία της εφημερίδας».
Ολα αυτά πλέον είναι ιστορία με τη μόνη διαφορά ότι ο Δημήτρης Μητρόπουλος επανεμφανίστηκε στα ΝΕΑ με κείμενό του στις σελίδες της εφημερίδας γράφοντας για τον Σταύρο Ψυχάρη, ίσως με την ιδιότητα του πρώην διευθυντή.
Στο κείμενό του υπό τον τίτλο «Ο Δαίμων του πρωτοσέλιδου», ξεκινάει με την πρώτη του ανάμνηση ως πιτσιρικάς στη Χρ. Λαδά συνοδευόμενος από τον πατέρα του, εμβληματικό σκιτσογράφο των ΝΕΩΝ, Κώστα Μητρόπουλο.
Και συνεχίζει αναφέροντας ότι ο Ψυχάρης ήταν κορυφαίος δημοσιογράφος, αλλά όχι μάνατζερ γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «χωρίς να το αντιλαμβάνεται έβαλε κάτω από τον καναπέ τού ωραίου ρετιρέ της πλατείας Λυκαβηττού… μια βόμβα χρέους που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να λύσει».
Ο Μητρόπουλος θυμάται την περίοδο που ήταν διευθυντής στα «Νέα» (2014-2017), και τα απογεύματα που ανέβαινε στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου για να δείξει στον Ψυχάρη την πρώτη σελίδα… Τον περιγράφει σαν λιοντάρι στο κλουβί, και θυμάται τη φράση που του άρεσε πάντα να λέει: «Πες μου – σου άλλαξα ποτέ κάτι;»!

ΥΓ Κι ένα σχόλιο: Ο τελευταίος διευθυντής των ΝΕΩΝ ήταν ο Λέων Καραπαναγιώτης. Ό,τι και όποιος ακολούθησε ήταν (είναι) το τέλος της ιστορίας...