ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Ο Έλον Μασκ έκανε προσφορά να αγοράσει όλο το Twitter αντί 41,39 δισ. δολαρίων


Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter αντί 41,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ. Ο Μασκ προσφέρει 54,20 δολάρια ανά μετοχή, premium 38% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσής της πριν από τη δημόσια ανακοίνωση της επένδυσης με ποσοστό άνω του 9% του ιδιοκτήτη και διευθύνοντος συμβούλου της Tesla στην εταιρεία.
Ο Μασκ, όταν αγόρασε το 9% της εταιρείας έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος στο Twitter, ωστόσο αργότερα απέρριψε την πρόσκληση να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μασκ έχει πει ότι αν δεν γίνει δεκτή η προσφορά του, μπορεί να πουλήσει το ποσοστό της εταιρείας που ήδη κατέχει. Υποστήριξε ότι αγοράζει το Twitter για να προστατεύσει την «ελευθερία του λόγου» και να ξεκλειδώσει τις «εξαιρετικές δυνατότητες» του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Η εταιρεία του Twitter, με μια σύντομη ανακοίνωση, επιβεβαίωσε ότι έλαβε την προσφορά του Έλον Μασκ και ότι θα την εξετάσει, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τις προθέσεις της.