ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

«Κρεμασμένοι στα μανταλάκια» δύο υπουργοί


Φωτιές ανάβει στο κυβερνητικό στρατόπεδο το πρωτοσέλιδο των «Νέων» του Σαββατοκύριακου, καθώς μέχρι τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ αυτό δεν έχει υπάρξει ούτε διάψευση από το Μαξίμου! «“Κόκκινες κάρτες” σε δυο υπουργούς από τον πρωθυπουργό», είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ενώ οι υπότιτλοι αναφέρουν: «Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει προειδοποιητικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Η ατάκα με νόημα: «Έχω βγάλει κίτρινες, είμαι έτοιμος για κόκκινες». Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι για να τις δείξει. Η αυστηρή σύσταση για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και τις παντός επιστητού δηλώσεις».
Στο ρεπορτάζ του –καλά πληροφορημένου- Γιώργου Παπαχρήστου, στη στήλη του «Στίγμα», αφού αναφέρει πως ο πρωθυπουργός δεν προτλίθεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:
 «Ότι είναι κοντά όμως στο να δείξει δυο κόκκινες, αυτό μπορεί να το αναφέρω. Διότι ενώ έχουν προειδοποιηθεί, εξακολουθούν να έχουν την ίδια στάση. «Έδιωξα τον Σπήλιο (Λιβανό) που είναι προσωπικός μου φίλος», αναφέρει συχνά, «πλην όμως δεν αποκωδικοποίησαν σωστά το μήνυμα όλοι».
Αυτοί που δεν «αποκωδικοποίησαν» το μήνυμα λοιπόν, εξακολουθούν να γυρίζουν τα κανάλια, να κάνουν δηλώσεις επί παντός του επιστητού, να ανακατεύονται σε ξένα χωράφια, να διατυπώνουν απόψεις για πολιτικές που εφαρμόζονται ή να «καίνε» άλλες στις οποίες εκείνος έχει επενδύσει πολιτικά. Και αυτό τον έχει κάνει έξω φρενών.
Ποιοι είναι αυτοί; Δεν είμαι στο μυαλό του Κυριάκου. Αλλά αν με έλεγαν Άδωνη (Γεωργιάδη) θα ανησυχούσα πολύ. Γιατί ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία. Και «δεν κάνει ζημιά μόνο στον εαυτό του (με τις συνεχείς δηλώσεις), κάνει ζημιά και στην κυβέρνηση». Άσε που κάνει και λάθη, σοβαρά. Όπως τις προάλλες, που εμφανίστηκε σε τοπικό κανάλι της Αττικής για να μιλήσει για τον «ήρωα» Αντώνη Σαμαρά, και τον αγώνα που έδωσε για τη «διάσωση της χώρας». Και ο Κυριάκος δεν κάνει αγώνα;», θα τον ρωτούσε κάποιος…
Τέλος πάντων. Και Στέλιο Πέτσα αν με έλεγαν επίσης θα ανησυχούσα ιδιαίτερα. Αυτός ανήκει στην υποκατηγορία «φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν», όπως τελευταία που «ανήγγειλε» τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά…». 
Αυτά γράφει στο στίγμα ο Γιώργος Παπαχρήστος, που πάνω του βασίζεται το πρωτοσέλιδο των «Νέων». Και μέχρι τουλάχιστον που γράφονται αυτές οι γραμμές, μεσημέρι Σαββάτου, το Μαξίμου δεν έβγαλε διάψευση, αφήνοντας τους δυο υπουργούς «κρεμασμένους στα μανταλάκια»!

Βασίλης Σκουρής