ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Έδειξαν ως υπεύθυνο τον Φώτη Καφαράκη, τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ...


...ενώ ο ανταποκριτής «φάντασμα» έδωσε τον Ζούλα για το φιάσκο


Χάος φαίνεται πως επικρατεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, επί των ημερών Κωνσταντίνου Ζούλα, και διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ με θέμα τον ανταποκριτή που έβγαινε δήθεν από τη Μόσχα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το e-tetradio, αρχικά ο ανταποκριτής Αχιλλέας Πατσούκας υποστήριξε στην κατάθεσή του στο Πειθαρχικό, ότι είχε κάνει σαφές στην διοίκηση της ΕΡΤ ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βίζα του και ίσως να μην καταφέρει να πάει τελικά στη Μόσχα.
Από την άλλη πλευρά η υποδιευθύντρια ειδήσεων της ΕΡΤ Μαρία Σταυροπούλου, όπως αναφέρει το e-tetradioεμφανίστηκε σαν να μην γνώριζε τίποτα για την υπόθεση, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους αρχισυντάκτες, που παράκουσαν εντολές που είχαν πάρει. Στην εύλογη απορία του Πειθαρχικού πώς είναι δυνατόν η υποδιευθύντρια να μη γνώριζε, δεν υπήρξε καμία απάντηση.
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, που δεν παραβρέθηκε αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν ασχολείται με τα δημοσιογραφικά και ως υπεύθυνο έδειξε τον Φώτη Καφαράκη, τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.
Κατά το ρεπορτάζ του e-tetradio, ο Αχιλλέας Πατσούκας αποκάλυψε στο Πειθαρχικό πως τον Ιανουάριο είχε υποβάλει προφορική παραίτηση στον Κ. Ζούλα, κάτι που εκθέτει τον πρόεδρο της ΕΡΤ, που λίγο νωρίτερα είχε ισχυρισθεί ότι δεν ασχολείται με τα δημοσιογραφικά.
Αξιοσημείωτη είναι η καταγγελία του ανταποκριτή πως την περίοδο του πολέμου ο ίδιος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια καταγγέλλοντας μάλιστα και τις εργασιακές συνθήκες στο ραδιομέγαρο που παρά το γεγονός ότι ήταν ασθενής αναγκαζόταν να βγει στον αέρα.