ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

O Κύρτσος κατήγγειλε στην ευρωβουλή τον Ζούλα της ΕΡΤ...


...και τον αποκλεισμό του από τα κρατικά ΜΜΕ με εντολή Μητσοτάκη 

Την αφαίρεση του βήματός του από το κρατικό πρακτορείο και την ελληνική ραδιοτηλεόραση με σαφή εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο το πρώην μέλος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος.
Πρόκειται για άλλη μία εξέλιξη στις διαρρηγμένες πλέον σχέσεις του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή με την κυβερνητική παράταξη, η οποία τον διέγραψε εξαιτίας της συνεχούς κριτικής που ασκούσε αναφορικά με την πολιτική της σε μια σειρά μετώπων, όπως αυτό της πανδημίας, της οικονομίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων. Στην ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρει τα εξής:
«Σας ενημερώνω ότι έχω αποκλειστεί, προφανώς με κυβερνητική εντολή, από τα πανελλαδικής εμβέλειας κρατικά τηλεοπτικά κανάλια.
Ο αποκλεισμός μου ξεκίνησε σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν άρχισα να ασκώ κριτική στα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έγινε απόλυτος, παρά την ήπια επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλα στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κρατικής τηλεόρασης κ. Ζούλα, όταν διεύρυνα την κριτική μου προς την κυβερνητική πολιτική.
Ο αποκλεισμός μου συνδυάστηκε με ειρωνικά ή μειωτικά σχόλια ενώ η διαγραφή μου από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε από τα κρατικά κανάλια στα μέτρα της κυβέρνησης και χωρίς να κληθώ να παρουσιάσω την άποψη μου.
Ο Επίτροπος Ρέυντερς κατά τη συζήτηση που είχαμε στη Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού κοινοβουλίου είχε επισημάνει σοβαρές ελλείψεις σε ζητήματα κράτους δικαίου.
  • Πώς σκέφτεται η Επιτροπή να προασπίσει τα δικαιώματα στην ενημέρωση και στην προβολή ενός ευρωβουλευτή σε σχέση με κρατικά κανάλια που χρηματοδοτούνται με υποχρεωτική εισφορά από όλους του Έλληνες πολίτες και αξιοποιούν τις χρηματοδοτικές ευκολίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση;
Η μέθοδος που ακολουθείται από την κρατική τηλεόραση στην Ελλάδα, της οποίας προεδρεύει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπεύθυνος Τύπου του γραφείου του κ. Μητσοτάκη, κ. Ζούλας, κινείται εκτός πλαισίου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου».