ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Άλλες 45 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στον ΣΚΑΪ για εκπομπή του Λιάγκα


Το κανάλι του Νέου Φαλήρου συνεχίζει να πληρώνει τα «σπασμένα» της μεσημεριανής εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, η οποία έχει σταματήσει να προβάλλεται εδώ και περίπου δύο χρόνια. Το ΕΣΡ τιμώρησε με δύο ακόμη πρόστιμα τον ΣΚΑΪ για την εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», συνολικού ύψους 45 χιλιάδων ευρώ.
Oπως γράφει το e-tetradio: Στην μια περίπτωση επεβλήθη πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ για «προσβολή της αξίας του ανθρώπου», και συγκεκριμένα για body shaming του παρουσιαστή της εκπομπής σε διαγωνιζόμενη του «Greece's Next Top Model», στο επειδόδιο της 01/10/2019. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν ατάκες όπως «η άλλη η παχιά να είναι στην παραλία έτσι σαν να έρχεται η Greenpeace να την ρίχνει πάλι μέσα δεν σας πειράζει, σας πειράζει ο Πετρετζίκης που είναι κούκλος» και «να βγω εγώ με τις πατσές έξω στην παραλία και να πω «τι ωραία που πλέον με αποδέχεστε»... θα ταυτιστούμε τώρα με την κοπέλα;».
Και στην άλλη περίπτωση επεβλήθη πρόστιμο 15 χιλιάδων ευρώ, έπειτα από εξώδικη «δήλωση-διαμαρτυρία-πρόσκληση», για «προσβολή προσωπικότητας ατόμου» στο ίδιο επεισόδιο, της 01/10/2019. Ο λόγος ήταν σχόλια πάνω σε είδηση περί πώλησης σπιτιών από Ελληνίδα επιχειρηματία. Αναφερόμενοι σε αντικείμενα που βρίσκονταν σε αυτά και τα έξοδα της επιχειρηματία, ακούστηκαν φράσεις από τον παρουσιαστή και το πάνελ όπως «με τί τη λούζανε τη σκύλα αυτή; Θέλω να γίνω το σκυλάκι της», «πάνε οι καλεσμένοι και τους δένουν με τις χειροπέδες στο κρεβάτι;», «άρα ή δίνουμε 1.000.000 με ερωτικά βοηθήματα ή 5.000.000 με ξεροσφύρι» κ.ά.