ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για τη Novartis


Στη συνέχεια της αποκαλυπτικής κατάθεσης του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν μια από τις πηγές του, η εφημερίδα Documento έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα διαλόγους και επικοινωνίες αναφέροντας ότι αυτές κατατέθηκαν στην ανακρίτρια και αποδεικνύουν ύπαρξη συνωμοσίας για κουκούλωμα του σκανδάλου και τρομοκράτηση μαρτύρων.
Το Documento αναφέρει ότι εμπλέκονται οι Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας και Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτό, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα προκύπτει από ηχογραφημένο υλικό και γραπτά μηνύματα, όπου ο Νίκος Μανιαδάκης αποκαλύπτει πως εκβιάστηκε ως προστατευόμενος μάρτυρας.
Σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση, ενώ επισημαίνει ότι η Δικαιοσύνη «οφείλει να ερευνήσει τις νέες αποκαλύψεις για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Έχουν περάσει τέσσερα 24ωρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστεύει ότι μέσω της ένοχης σιωπής και της ομερτά που έχει επιβάλλει στην πλειονότητα των ΜΜΕ, θα μπορέσει να αποφύγει τις απαντήσεις μετά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις της γύρω από το σκάνδαλο Novartis.
Σύμφωνα με τα γραπτά μηνύματα και τις απομαγνητοφωνήσεις που φέρνει στο φως η εφημερίδα Documento ο κ. Νίκος Μανιαδάκης, ως προστατευόμενος μάρτυρας, ήταν η βασική πηγή πληροφοριών του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και του αποκάλυπτε τις απειλές και τους εκβιασμούς που δεχόταν για να αλλάξει την κατάθεσή του.
Και όχι μόνο αυτό. Το 2018, 4 χρόνια πριν, του αποκάλυψε και πώς θα έστηναν την συνωμοσία συγκάλυψης για να μετατραπεί το σκάνδαλο σε "σκευωρία". Με διώξεις μαρτύρων, εισαγγελέων, πολιτικών και δημοσιογράφων. Το αποτέλεσμα των εκβιασμών και των απειλών ήταν η μετατροπή του κ. Μανιαδάκη σε βασικό μάρτυρα στην Προανακριτική που έστησαν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ και πάνω στην κατάθεσή του στήριξαν το πόρισμα το οποίο ενέκριναν οι βουλευτές των δύο κομμάτων. Πόρισμα που οδήγησε στις διώξεις και πρόσφερε ασυλία όχι μόνο στους εμπλεκόμενους αλλά στην Novartis Hellas, καθώς ακόμη δεν έχει πληρώσει για τις δωροδοκίες στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι τις παραδέχθηκε στις ΗΠΑ και κατέβαλε πρόστιμα 346 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Δικαιοσύνη οφείλει να ερευνήσει τις νέες αποκαλύψεις για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Είναι θέμα Δημοκρατίας".
ΝΔ: «Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το γραφείο του Documento»

Η Νέα Δημοκρατία δεν άργησε να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση, πετώντας, ωστόσο, τη μπάλα στην εξέδρα και σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι το γραφείο Τύπου του είναι το γραφείο του Documento, επισημοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο ότι εκτός από την υπεράσπιση έχει αναλάβει και την κηδεμονία του κ. Βαξεβάνη».
«Ο κ. Βαξεβάνης, μέσα στον πανικό του, το μόνο που κάνει, είναι να δίνει διαρκώς νέα στοιχεία για την εμπλοκή του στη σκευωρία εναντίον 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού προχθές λίγο πριν την απολογία του για τα 4 πολύ σοβαρά αδικήματα επιτέθηκε στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, τώρα ο αγαπημένος «ερευνητής» του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Μανιαδάκη, την περίοδο που στηνόταν η σκευωρία της Novartis» υπογραμμίζει η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι τα μηνύματα το μόνο που αποδεικνύουν «είναι αυτό που όλοι γνωρίζαμε και για το οποίο ήδη κατηγορείται από την ελληνική δικαιοσύνη. Την συμμετοχή του, δηλαδή, στη σκευωρία εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και την απόπειρα χειραγώγησης του εν λόγω μάρτυρα».
Καταλήγοντας η Ν.Δ. ρωτάει «ο κ. Βαξεβάνης θα μας «αποκαλύψει» πόσα από τα 10 εκατομμύρια δολάρια του διωχθέντα από τις αμερικανικές αρχές Ρώσου ολιγάρχη έλαβε ο ίδιος για να στήσει τηλεοπτικό δίκτυο ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα;».

Το "μένουμε Ευρώπη" πολύ γρήγορα έγινε "μένουμε απατεώνες"

Η Κουμουνδούρου επανήλθε σημειώνοντας με νόημα:
Σε ΗΠΑ και Ευρώπη υπάρχει σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα η Ν.Δ. βλέπει σκευωρία. Προφανώς για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει ήδη ενσωματώσει την Ευρωπαϊκή οδηγία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Το "μένουμε Ευρώπη" πολύ γρήγορα έγινε "μένουμε απατεώνες". Να είναι σίγουροι ότι η στοχοποίηση όσων ερευνούν και αποκαλύπτουν τη συγκεκριμένη σκοτεινή υπόθεση δεν θα τους γλυτώσει από τις ευθύνες τους.