Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, ξεκινώ με το παραπολιτικό του μήνα, που οφείλω να το πιστώσω στον χθεσινό «Βηματοδότη». Λα τα μινόρια:

«Ένας βουλευτής (από τους πλέον γνωστούς στα τηλεπαράθυρα) όταν τόλμησε να πάει σε μοναστήρι της εκλογικής του περιφέρειας βρέθηκε προ εκπλήξεως. Με το που τελείωσε η λειτουργία ο ηγούμενος του μοναστηριού του παρέδωσε τον λογαριασμό του φυσικού αερίου της Μονής που ήταν 10.000 ευρώ και του είπε ότι το μοναστήρι δεν μπορεί να το εξοφλήσει: “Κράτησέ το εσύ και κάνε ό,τι νομίζεις”. Και ο βουλευτής τώρα ψάχνει σπόνσορες για να συμπληρώσει το ποσό, αφού και ο δικός του λογαριασμός, στο σπίτι και στο πολιτικό του γραφείο, ήρθε “φουσκωμένος”».

Αυτά συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν κυρίες και κύριοι, όπου και ακόμη και η παντοδύναμη (ελέω Θεού!) Εκκλησία υποφέρει από τη φτώχεια την καταραμένη. Και καλά, ο ηγούμενος θα την βρει την άκρη, δύο από εδώ, πέντε από εκεί, όλο και κάποιο θεοσεβούμενο κορόιδο θα βρεθεί να τσοντάρει για να πληρωθεί ο λογαριασμός του φυσικού αερίου. Ο δόλιος ο μικροαστός που ήθελε να γίνει μεσοαστός και ψήφισε Νέα Δημοκρατία κι έφαγε καρατιά στον καρύτζαφλο, πώς ακριβώς θα τα βγάλει πέρα; Κι αν δεν τα βγάλει πέρα, τι θα κάνει στις προσεχείς εκλογές που δεν είναι και τόσο μακρινές πλέον; Θα βγάλει την κουμπούρα και θα ρίξει μπαλωθιά ή θα κάνει ένα ξεγυρισμένο κο-κο-κο και δεν θ’ αλλάξει απολύτως τίποτα στην επιλογή του;

Τηλέφωνο στην πατρίδα μου τα Τρίκαλα, στον φίλο μου τον Βαγγέλη (ας τον πούμε Βαγγέλη), που είναι άνθρωπος της πιάτσας δεν είναι λουλού σαν εμένα, και μιλάει με δεκάδες, μη σου πω εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, όλων των πορτοφολιών και όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Ντριν, ντριν, ντριν, απαντάει ο Βαγγελάρας:

Ρεπόρτερ Ξανθάκης: Έλα φίλε, τι γίνεται με τους δεξιούς εκεί πέρα; Το κόβουν το χέρι τους ή είναι ακόμη στο μαντρί;