ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Απόπειρα οικονομικής εξόντωσης δημοσιογράφων


Τη βιομηχανία των αγωγών εναντίον δημοσιογράφων, καταδικάζει για πολλοστή φορά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.Και ειδικά όταν οι αγωγές προέρχονται από δημόσια πρόσωπα και αφορούν σε κριτική κατά τη λειτουργία τους στον δημόσιο βίο.
Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Πιτιακούδης, ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Evros-news.gr», έχει βρεθεί αντιμέτωπος με πλήθος αγωγών και μηνύσεων στη Θράκη, όπου σύρεται στα δικαστήρια από βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα, επειδή ασκεί το δημοσιογραφικό του λειτούργημα.

Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, που επιχειρεί να επιφέρει πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και την προσήλωση του δημοσιογραφικού κόσμου στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ.

Η ενημέρωση δεν χειραγωγείται ούτε φιμώνεται από απόπειρες οικονομικής και ηθικής εξόντωσης των συναδέλφων.