ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Οργή για το πετσόκομμα των δέντρων σε όλη την Aθήνα


Διαστάσεις έχει πάρει το βάναυσο πετσόκομμα των δέντρων από τον δήμο Αθηναίων -και όχι μόνο- με χρήστες των κοινωνικών δικτύων να εκφράζουν την οργή τους καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές αστοχίες τόσο όσον αφορά στον τρόπο κλαδέματος όσο και στη χρονική στιγμή που έχει επιλεγεί.
Οι φωτογραφίες από το Θησείο, το Ζάππειο, το πάρκο της Ακαδημία Πλάτωνα αλλά και πολλές γειτονιές της Αθήνας, καταγράφουν μια ζοφερή εικόνα. Μάλιστα, περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε είναι καταστροφική για την αστική πανίδα καθώς είναι η εποχή που πουλιά φωλιάζουν στα δέντρα.
Η Μαρία Γανωτή από τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) με συνεχείς αναρτήσεις της έχει επισημάνει τον βάναυσο τρόπο κλαδέματος των δέντρων, όπως στην Ακαδημία Πλάτωνα, που αποτελεί απειλή για τα πουλιά της Αθήνας.


Το θέμα έθεσε και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με ανάρτηση στο Facebook επισημαίνοντας ότι κάτι δεν πάει καλά με το πράσινο και τα κλαδέματα στην πόλη. «Καθημερινά συσσωρεύονται παράπονα, από διάφορες γειτονιές, για κακοποίηση των δέντρων από εργολαβικά συνεργεία που λειτουργούν χωρίς επαρκή επίβλεψη και καθοδήγηση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ τα περισσότερα πάρκα και άλση της πόλης δίνουν εικόνα εγκατάλειψης».
Μετά από πίεση της Ανοιχτής Πόλης, το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.
Στο Facebook υπάρχει, πλέον, και ομάδα με τίτλο «Cut it Right (κλάδεψε σωστά)» η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα.