ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Το μεσημέρι πωλείται το Open, το βράδυ δεν πωλείται


Σε ένα από τα «αγαπημένα» θέματα των μιντιακών στηλών και όχι μόνο, έχει εξελιχθεί το μέλλον του Open. Οι φήμες περί πώλησης του καναλιού από τον Ιβάν Σαββίδη κοντεύουν να κλείσουν χρόνο, από
τότε που βγήκαν για πρώτη φορά. Αρχικά λόγω της αποχώρησης του Νίκου Κοκλώνη που έφερε κύμα αποχωρήσεων από το Open, στη συνέχεια λόγω των πολύ χαμηλών ποσοστών τηλεθέασης και τώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι υποψήφιοι «μνηστήρες» πολλοί, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα. Στις αρχές ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος μεταξύ άλλων δεν είχε αποκλείσει την διεκδίκηση της περίφημης έβδομης άδειας, σε παλαιότερη συνέντευξή του, η Nova που επίσης έχει εκδηλώσει εμμέσως το ενδιαφέρον της για εμπλοκή στην ελεύθερη τηλεόραση, και ο Δημήτρης Μελισσανίδης που, σύμφωνα με διαδοχικά ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, είχε καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του Open.
Οι πιο πρόσφατοι, οι οποίοι «παίζουν» τις τελευταίες ημέρες ως οι νέοι υποψήφιοι ιδιοκτήτες του καναλιού αλλά και του Έθνους και της Ημερησίας, είναι ο Δημήτρης Μπάκος και ο Γιάννης Καϋμενάκης που, μεταξύ άλλων, είναι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης και κατέχουν μερίδιο στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Την αποκάλυψη των ονομάτων τους έκανε την περασμένη Δευτέρα το iefimerida, με «κύκλους του Ιβάν Σαββίδη» όπως αναφέρει το site να διαψεύδουν ότι ο επιχειρηματίας αποεπενδύει από τα ΜΜΕ.
Χθες το μεσημέρι, το οικονομικό site του Πρώτου Θέματος, το newmoney.gr, ανέφερε ότι οι Μπάκος-Καϋμενάκης «είναι κοντά σε συμφωνία, η οποία ωστόσο δεν έχει κλείσει ακόμα, με τον Όμιλο του Ιβάν Σαββίδη προκειμένου να αγοράσει τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και τους ιστότοπους ethnos.gr και imerisia.gr». Λίγες όμως ώρες αργότερα, προς το βράδυ, το αθλητικό gazzetta.gr ανέφερε με τη σειρά του ότι η εν λόγω συμφωνία ««ναυάγησε» την τελευταία στιγμή» επειδή το επιχειρηματικό δίδυμο έκρινε ότι «δεν θα ήταν τόσο συμφέρουσα για τους ίδιους».
Τα Παραπολιτικά, στο σημερινό τους φύλλο, συντάσσονται στην ίδια «γραμμή» με το iefimerida και το newmoney, αναφέροντας ότι απομένουν λεπτομέρειες για το «deal». Ωστόσο το powergame.gr, του ιδίου ομίλου, επιβεβαιώνει τα περί «ναυαγίου» που δημοσίευσε το gazzeta.
Στο Open, πάντως, μοιάζουν να έχουν... βαρεθεί να διαψεύδουν σενάρια. Είτε επισήμως, με γραπτές ανακοινώσεις ακόμα και παρεμβάσεις του ίδιου του Ιβάν Σαββίδη, είτε μέσω διαρροών από κύκλους του επιχειρηματία.