ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Καταγγελία για προκλητικές αυξήσεις μισθών σε "γαλάζια" golden boys στην ΕΡΤ


Eυθεία προσβολή, τόσο για τους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, όσο και συνολικά για την κοινωνία αποτελεί η δρομολογούμενη απόφαση της κυβέρνησης, να δώσει υπέρογκες αυξήσεις και μισθούς σε μια δράκα «γαλάζιων» golden boys που τοποθέτησε στην ΕΡΤ. Αυτό σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ενημέρωσης του κόμματος, Αναστασία Γκαρά (φωτο).
Η εισήγηση της διοίκησης Ζούλα – Γαμπρίτσου, βρίσκεται προς υπογραφή στα γραφεία των κ.κ. Σκυλακάκη και Οικονόμου. Σύμφωνα με την απάντηση σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα golden boys, η εισήγηση περιλαμβάνει έως και υπερδιπλάσιες αυξήσεις για μια κλειστή κάστα 75 στελεχών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με μόνο κριτήριο την κατάληψη θέσης ευθύνης στην ΕΡΤ.
Παράλληλα όπως τονίζουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θεσπίζεται και μπόνους επίτευξης στόχων που μπορεί να υπερβεί και τις 24.000 ευρώ.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των Κάτση και Γκαρά:
"Προκλητικές αυξήσεις μισθών στα «γαλάζια» στελέχη της ΕΡΤ
Η δρομολογούμενη απόφαση της κυβέρνησης, να δώσει υπέρογκες αυξήσεις και μισθούς σε μια δράκα «γαλάζιων» golden boys που τοποθέτησε στην ΕΡΤ, έπειτα από σχετική εισήγηση της διοίκησης Ζούλα – Γαμπρίτσου, αποτελεί πρόκληση και ευθεία προσβολή, τόσο για τους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, όσο και συνολικά για την κοινωνία.

Τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει, ο μισθός των εργαζομένων τελειώνει μέσα στις 10 πρώτες ημέρες σε σημείο που 3 στα 4 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να σπαταλήσει επιπλέον, τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ για δωράκια στα… «δικά της παιδιά» στην ΕΡΤ.

Η εισήγηση βρίσκεται προς υπογραφή στα γραφεία των κ.κ. Σκυλακάκη και Οικονόμου και, σύμφωνα με απάντηση σε σχετική Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα golden boys, περιλαμβάνει έως και υπερδιπλάσιες αυξήσεις για μια κλειστή κάστα 75 στελεχών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με μόνο κριτήριο την κατάληψη θέσης ευθύνης στην ΕΡΤ. Επιπλέον θεσπίζεται και μπόνους επίτευξης στόχων που μπορεί να υπερβεί και τις 24.000 ευρώ.

Οι νέοι μισθοί είναι προκλητικοί, τα μπόνους είναι προκλητικά, όπως προκλητική είναι καθαυτή η απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσου στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάλιστα, σε αυτή, δε διστάζει να διαμαρτυρηθεί ανοιχτά πως δεν αμείβεται αρκετά. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γαμπρίτσος έχει ήδη καταφέρει να εξαιρέσει τον εαυτό του, καθώς και τον Πρόσεδρο κ. Ζούλα, από κάθε μισθολογικό περιορισμό και να εξομοιώσει τους μισθούς τους με τον μισθό του Προέδρου του Αρείου Πάγου (νόμος Πέτσα – Λιβάνιου).

Πρόκειται για την ίδια Διοίκηση, η οποία μαζί με την Κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει θέσει υπό την άμεση ευθύνη του τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αρνούνται εδώ και μήνες να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τα σωματεία των εργαζομένων, ακόμα και με τις χαμηλότερες αυξήσεις. Παρόλο που η ΕΡΤ έχει ικανοτάτους εργαζόμενους που βλέπουν τους κουτσουρεμένους από τα μνημόνια μισθούς τους να μένουν παγωμένοι εδώ και χρόνια.

Η ΕΡΤ χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η ΕΡΤ χρειάζεται διαφάνεια, λογοδοσία, αξιοκρατία και χρηστή διοίκηση. Αντ’ αυτών, οι εργαζόμενοι και πολίτες βλέπουν μια ΕΡΤ της σπατάλης, της αδιαφάνειας, της μονομέρειας και της λογοκρισίας. Τώρα βλέπουν και μια ΕΡΤ των λίγων και αρεστών.

Η επιλογή της Διοίκησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αποτελεί ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα για μια νέα ΕΡΤ σε μια νέα εποχή με σεβασμό στους εργαζόμενους της και τους πολίτες."