ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Μαθηματικά βγαίνει συγκυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα


Τσακώθηκαν Σκανδαλίδης – Γιαννακοπούλου

Ο πρόεδρος Ανδρουλάκης θα έχει, είτε στο άμεσο είτε στο απώτερο μέλλον, να λύσει τον ίδιο γόρδιο δεσμό που είχε να λύσει και η προκάτοχός του και είναι πάγιο πρόβλημα του τρίτου κόμματος σε ένα σκληρό δικομματικό σύστημα, όπως το ελληνικό: τις αντίρροπες τάσεις εντός του κόμματος.
Τούτες οι τάσεις ήδη αναδύονται. Σε κλειστή συνάντηση στο Φόρουμ των Δελφών υπήρξε εσωκομματική ένταση στο ΚΙΝΑΛ. Το πάνελ αποτελείτο από τους βουλευτές της Ν.Δ. Μπουτσικάκη, Θεοχάρη, Κυρανάκη, από το ΠΑΣΟΚ ήταν οι Σκανδαλίδης, Γιαννακοπούλου, Χρηστίδης και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ζαχαριάδης και Ξενογιαννακοπούλου. Δεν στέκομαι στους νεοδημοκράτες, που μίλαγαν μονότονα για αυτοδυναμία και την έπεφταν αδιακρίτως στους υπόλοιπους. Ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησε σταθερή στάση φλερτάροντας το ΚΙΝΑΛ. Θα μείνω στο ΠΑΣΟΚ, καθώς είχαμε εσωκομματικό ζητηματάκι με τσακωμό Σκανδαλίδη – Γιαννακοπούλου.
Ο «Νέστωρ», απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως μαθηματικά βγαίνει συγκυβέρνηση χωρίς το… πρώτο κόμμα, προκαλώντας την αντίδραση της Γιαννακοπούλου, η οποία επισήμανε πως αυτό είναι «εκτός γραμμής». Περισσότερα δεν μπορώ να σας πω, καθώς η εκδήλωση ήταν κλειστή και οι συμμετέχοντες δεσμεύονται με… ρήτρα εμπιστευτικότητας. Το βέβαιο είναι ότι εντός ΠΑΣΟΚ συνυπάρχουν και θα συνυπάρχουν για καιρό αντίθετες τάσεις, που χρήζουν πολιτικής αντιμετώπισης.