ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Tέλος ο Κύρτσος από τη ΝΔ - Για ποια δήλωση ο Μητσοτάκης ζήτησε την διαγραφή του


Το σφυροκόπημα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου στην κυβέρνηση για τις διώξεις στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη και τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου για τη Novartis ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη διαγραφή του.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ για μια ακόμα φορά με ανάρτησή του στο Twitter επεσήμανε πως η δίωξη της εισαγγελέως και των δυο δημοσιογράφων είναι παγίδα για την κυβέρνηση και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι πλέον κονδύλια μπορούν να περικοπούν όταν καταπατάται το κράτος δικαίου.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:
«Παγίδα για κυβέρνηση,Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας,Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρ.Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ ,όπως ARTE,σκληραίνει.Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων».
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:
«Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. 
Ο Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.
Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.
Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».