ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Τάκης Διαμαντής


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του συναδέλφου Ευστράτιου (Τάκη) Διαμαντή, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία.Η Νανά Νταουντάκη έγραψε στο fb:
Ένας δικός μας άνθρωπος, ο Τάκης Διαμαντής, έφυγε σήμερα από τη ζωή.
Ο Τάκης Διαμαντής που είχε προσβληθεί, από κόβιντ στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, κατάφερε μετά από πολύμηνη νοσηλεία, να ξεφύγει από τον ιό που τον πάλεψε παλικαρίσια. Ήταν πιά σε στάδιο αποκατάστασης και όλοι ελπίζαμε ότι είχε ξεφύγει από τον κίνδυνο. Τελικά, τον πρόδωσε η καρδιά του, στο νοσοκομείο Ντυνάν όπου νοσηλευόταν. Αυτή η μεγάλη καρδιά που χωρούσε όλο τον κόσμο. Έφυγε αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του σύζυγο, επίσης δημοσιογράφο, και τον μονάκριβο γιό του. Αλλά και πολλούς φίλους που αγάπησαν αυτό τον ευγενικό και γλυκομίλητο άνθρωπο που ήταν ταυτόχρονα τολμηρός και γενναίος.
Για πολλά χρόνια ήταν ανταποκριτής της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στα Βαλκάνια κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας και όλων των τραγικών γεγονότων που ακολούθησαν, αλλά και της Ντόϊτσε Βέλλε. Ηταν επίσης αρχισυντάκτης του περιοδικού ΑΝΤΙ μέχρι το τέλος της έκδοσής του το 2008, ενώ είχε εργαστεί, πάντα στο εξωτερικό δελτίο, στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, την ΕΡΤ 1 και 3, τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ και το ΕΘΝΟΣ.
Όσοι τον γνωρίσαν μιλάνε για ένα ευσυνείδητο δημοσιογράφο, ταγμένο στο καθήκον, αξιοπρεπή και έντιμο. Όσοι είχαμε το προνόμιο να είμαστε φίλοι του θα θυμόμαστε πάντα την ευγένεια της ψυχής του, το χαμογελαστό του βλέμμα και την αφοσίωση του σε ότι και όσους αγαπούσε και πρώτα απ΄όλα στην οικογένειά του.
Καλό ταξίδι Τάκη.