ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

«Τhe Guardian»: ρεκόρ επαναλαμβανόμενων συνδρομών για το περιεχόμενο στο ίντερνετ


Είδηση αποτελεί για τον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ το γεγονός ότι η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» έχει πλέον ένα εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό περιεχόμενο της σε επαναλαμβανόμενη βάση. Ακριβώς πριν από τρία χρόνια ο αριθμός των επαναλαμβανόμενων συνδρομών ήταν λίγο πάνω από το μισό (534.000).
Γιατί έχει σημασία; Είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα για μια επιχείρηση ΜΜΕ που δεν έχει paywall (ιστοδιόδια κατά την ελληνική απόδοση) στο περιεχόμενο της, δηλαδή το σύστημα εκείνο που επιτρέπει στον χρήστη του διαδικτύου να διαβάσει μέχρι ενός σημείου περιεχόμενο (έκταση συνήθως δύο παραγράφων) και κατόπιν ο αναγνώστης να πρέπει να πληρώσει για να «ξεκλειδώσει» και να διαβάσει το υπόλοιπο κείμενο.
Ο «Guardian» έχει αναπτύξει ένα υποστηρικτικό μοντέλο με το οποίο οι αναγνώστες είτε μπορούν να κάνουν συνδρομή στην εφαρμογή του ή να συνεισφέρουν οικονομικά με ό,τι ποσό θέλουν.
Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έκαναν εγγραφή στην εφαρμογή έναντι συνδρομής ή επέλεξαν να συνεισφέρουν οικονομικά με ποσό που επιθυμούν.
Εκείνοι που κάνουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση δεν προσμετρώνται στο ένα εκατομμύριο συνδρομητών.
- απόσπασμα από εκτενές κείμενο stopontiki