ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Γερμανική αλεπού στο Μαξίμου


Η στήλη όταν έχει πληροφορία (π.χ. για μεγάλο deal που κλείνει τις επόμενες 2-3 εβδομάδες) τη γράφει και προσπαθεί να το κάνει μάλιστα και με ονοματεπώνυμα. Όταν δεν έχει, παλεύει όπως μπορεί και μερικές φορές καταφεύγει ακόμη και στη… χαρτομαντεία. Εδώ είμαστε λοιπόν, να κοιτάζουμε με απορία τη μετοχή του ΟΤΕ στρογγυλοκαθισμένη στα 17,84 ευρώ και να αναρωτιόμαστε μήπως είναι κάτω από τη μύτη μας το deal και δεν το βλέπουμε. Και ενώ είμαι στον οίστρο της χαρτομαντείας, μου λένε ότι τη Δευτέρα θα περάσει τις πύλες του ΜΜ το μεγάλο αφεντικό της Deutsche Telekom, ο CEO Tim Hoettges, για να τα πει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και δικαίως αναρωτιέμαι: Λες; “Όχι”, μου λένε τα συστήματα του ΟΤΕ, μην παρασύρεσαι, τον περασμένο Δεκέμβριο ο Hoettges ήταν προγραμματισμένο να περάσει την πόρτα του Μαξίμου, αλλά τελικά λόγω ασθένειας η συνάντηση έγινε διαδικτυακά. Τότε η αιτία ήταν η απόφαση του γερμανικού ομίλου να ενισχύσει τις επενδύσεις του σε δίκτυα οπτικών ινών στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον πήχη σε πάνω από 3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2027. Τώρα, δύο μήνες μετά, ο Hoettges έρχεται ξανά, αυτή τη φορά για να συνομιλήσει τετ-α-τετ με τον Πρωθυπουργό, σε μια περίοδο που η μετοχή του ΟΤΕ καλπάζει στο Χρηματιστήριο και στην ευρωπαϊκή αγορά telecoms γίνεται πάρτι εξαγορών και συγχωνεύσεων, με μεγάλα funds αλλά και τη Iliad του Γάλλου billionaire Χαβιέ Νιέλ να έχουν βγει στη γύρα. Και θέλουν να πιστέψω ότι είναι μια συνάντηση business as usual. Λες κι ένας πρωθυπουργός και το αφεντικό της Deutsche Telekom πίνουν καφέδες για να περνά η ώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είναι deal στο βάθος, αλλά ότι θα μιλήσουν για κάποια σοβαρά ζητήματα της δουλειάς είναι βέβαιο.