ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Έκτακτη σύσκεψη των προέδρων των δημοσιογραφικών Ενώσεων


Η σύσκεψη θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο 19/2 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες την έκτακτη σύσκεψη ζήτησε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου (φωτογραφία). Αφορμή, μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης που έγινε γνωστή σήμερα, μετά τη συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης στα γραφεία της Ένωσης, στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μία αναφορά που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης (συμμετείχε, επίσης, στη συνάντηση). Είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μία «σειρά πρωτοβουλιών» για «την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την προστασία του δημοσιογραφικού έργου». Τι να σημαίνει αυτό άραγε για τη (γνωστή) κυβέρνηση Μητσοτάκη που σπρώχνει την Ελλάδα όλο και πιο χαμηλά στη λίστα με τις χώρες για την Ελευθερία του Τύπου;
Αύριο το πρωί, λοιπόν, οι πρόεδροι των Ενώσεων του Τύπου απ' όλη την Ελλάδα θα συζητήσουν γι' αυτή την περίεργη κι εν κρυπτώ πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Ούτε η ΕΣΗΕΑ, όπως μαθαίνουμε, έχει την παραμικρή ενημέρωση.
Δημοκρατία, έτσι; Άλλωστε η κυβέρνηση έχει αποδείξει με κάθε τρόπο ότι σέβεται και δεν κυνηγάει την ελεύθερη δημοσιογραφία. Επικίνδυνα πράγματα.

Δημήτρης Κανελλόπουλος 
ΕφΣυν