ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Θα μπει, άραγε, στην τηλεοπτική «αρένα» ο Δημήτρης Μελισσανίδης;


Πολλά έχουν γραφτεί για αυτό το ενδεχόμενο, ειδικά μετά την απόκτηση της «Ναυτεμπορικής»

Είναι δεδομένο ότι οικογένεια Μελισσανίδη είναι από τους πιο νέους «παίκτες» στον χώρο των ΜΜΕ. Τον περσινό Απρίλιο αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, αποκτώντας έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ειδικής διαχείρισης την Ναυτεμπορική, το portal naftemporiki.gr και το πιεστήριο της εφημερίδας. Λίγους μήνες αργότερα και η έντυπη και η ηλεκτρονική έκδοση του ιστορικού φύλλου μετακόμισαν στα γραφεία της Aegean, συμφερόντων Μελισσανίδη, στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά.
Ειδικά από τότε και μέχρι σήμερα, πολλά τηλεοπτικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα στον Τύπο φέρουν τον «Τίγρη» εμπλεκόμενο σε διάφορα τηλεοπτικά εγχειρήματα. Είτε κατονομάζοντάς τον είτε «φωτογραφίζοντάς» τον. Πολύ πριν την εξαγορά της Ναυτεμπορικής, τον Οκτώβριο του 2018, η στήλη «Αιχμές» των ηλεκτρονικών Τυπολογιών είχε αναφέρει το ενδεχόμενο διεκδίκησης πανελλαδικής άδειας με «όχημα» το Action24 του Διονύση Παναγιωτάκη.

Έναν χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2019, το dailymedia.com.gr και η εφημερίδα Ποντιακή Γνώμη ανέφεραν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα λειτουργούσε εντός του 2021 το Pontos TV, το οποίο θα ήταν κανάλι με αμιγώς ποντιακό πρόγραμμα.

Λίγο αργότερα, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η εκπομπή «Total Football» του Open και ο διευθυντής του sdna.gr, Βασίλης Χατζηθεοδώρου, ανέφεραν πως ο «Τίγρης» ετοιμαζόταν να στήσει το ΑΕΚ TV. Ένα επίγειο τηλεοπτικό κανάλι που θα φιλοξενούσε τους αγώνες της Ένωσης σε περίπτωση που η Nova, που τότε κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της ομάδας και αναζητούσε νέο ιδιοκτήτη, περνούσε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα έντυπα και διαδικτυακά μέσα του ομίλου των Παραπολιτικών δημοσιεύουν πληροφορίες περί προσπαθειών του Δημήτρη Μελισσανίδη για είσοδο στο τηλεοπτικό τοπίο. Ενδεικτικά, τον περασμένο Δεκέμβριο το media.gr ανέφερε ότι ο «Τίγρης» φέρεται να έκανε πρόταση στον Ιβάν Σαββίδη για εξαγορά του Open, με τον δεύτερο όμως να την απορρίπτει λόγω χαμηλού τιμήματος.

Τον περασμένο Ιανουάριο η στήλη «Big Mouth» του powergame.gr (επίσης των Παραπολιτικών) ανέφερε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει επαφές με δημοσιογράφους, δηλώνοντάς τους πως «σε δυο μήνες (σ.σ. τον Μάρτιο) θα έχουμε και κανάλι», και έχει ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου για τα σχέδιά του.

Πιο πρόσφατα, την περασμένη Τρίτη, το Ποντίκι έγραψε πως εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την («πολύπαθη») έβδομη πανελλαδική άδεια από «επιχειρηματία που απέκτησε πρόσφατα ιστορική οικονομική εφημερίδα», «φωτογραφίζοντας» τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ετοιμάζει ήδη δοκιμαστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα» που θα προβάλλεται στο internet, την Cosmote TV και τη Nova.

Την ίδια ημέρα οι «Τυπολογίες» από το Παρόν ανέφεραν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσανατολίζεται στη δημιουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών. Ενός οικονομικού που θα «πατάει» στο περιεχόμενο της Ναυτεμπορικής, και σε πρώτη φάση θα μεταδίδεται μέσω της Cosmote TV και της Nova, και ενός που θα είναι αφιερωμένο στη μόδα.

Επισήμως η οικογένεια Μελισσανίδη τηρεί σιγή, σχετικά με ενδεχόμενη επένδυσή της στην τηλεόραση. Ωστόσο χθες, σύμφωνα με το Capital.gr, γνωστοποιήθηκε ότι πούλησε την συμμετοχή της στον ΟΠΑΠ στην τσέχικη Allwyn έναντι 327,4 εκατομμυρίων ευρώ, με την επίσημη ανακοίνωση να δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Εξασφαλίζοντας, έτσι, πολύ μεγάλη ποσότητα ρευστού. Θα επενδυθεί, άραγε, ένα μέρος αυτού του ποσού στα ΜΜΕ ή ειδικότερα σε ένα κανάλι;