ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Χατζιδάκις - Κουν: Μια μαγική συνάντηση


Στη δημιουργική σχέση δυο κορυφαίων προσωπικοτήτων της ελληνικής μουσικής και του θεάτρου, του Μάνου Χατζιδάκι και του Καρόλου Κουν, είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Χατζιδάκις- Κουν: Μια μαγική συνάντηση», με τον Φώτη Απέργη, που θα μεταδοθεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 15:00, από το Δεύτερο Πρόγραμμα, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης.
Χατζιδάκις και Κουν δημιούργησαν μαζί ιστορικές παραστάσεις: «Ματωμένος γάμος», «Τριαντάφυλλο στο στήθος», «Λεωφορείον ο Πόθος», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Ορνιθες»… Και όμως: Ίσως καμιά από αυτές να μην είχε υπάρξει, αν ο σκηνοθέτης είχε κάνει το χατίρι που του ζήτησε ο νεαρός μουσικός να τον κάνει ηθοποιό!
Αυτή και πολλές άλλες άγνωστες πτυχές της φιλίας και της συνεργασίας τους ξετυλίγει ο Φώτης Απέργης στην έκτακτη αυτή δίωρη εκπομπή: Η τολμηρή αποκατάσταση της λαϊκότητας στη ζοφερή μετεμφυλιακή Ελλάδα. Η θεατρική πρωτοπορία απέναντι στον «προγονόπληκτο σκοταδισμό» και τη λογοκρισία. Ο Τενεσί Ουίλιαμς, ο Λόρκα, ο Βαμβακάρης και ο Μάρλον Μπράντο. Η απαγόρευση από τη χήρα του Μπρεχτ, το απρόβλεπτο εξώδικο του Χατζιδάκι προς τον Κουν, μα πάνω απ’ όλα η μαγική, ποιητική συνάντηση δυο μεγάλων καλλιτεχνών μέσα από επιστολές, δημοσιεύματα της εποχής, σπάνια μουσικά και θεατρικά ντοκουμέντα.
Info
Χατζιδάκις- Κουν: Μια μαγική συνάντηση
Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, 15:00