ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Tους τρολάρει και η Ζαχάροβα: Πείτε πότε θα εισβάλουμε για να... κλείσω διακοπές


Να σχολιάσει δηκτικά τις δυτικές πληροφορίες περί εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έσπευσε την Τετάρτη η Μαρία Ζαχάροβα, ακολουθώντας τα βήματα Πούτιν (“Τί ώρα είπαμε ότι θα άρχιζε ο πόλεμος;”). Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τρολάροντας ζήτησε από τα αμερικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιοποιήσουν το πρόγραμμα των «επικείμενων εισβολών» της Ρωσίας στην Ουκρανία για το… τρέχον έτος.
«Θα ήθελα να ζητήσω από τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης των ΗΠΑ και της Βρετανίας: Bloomberg, The New York Times και The Sun να δημοσιεύσουν το πρόγραμμα για τις επερχόμενες εισβολές μας για το τρέχον έτος. Θα ήθελα να προγραμματίσω τις διακοπές μου» ανέφερε η ρωσίδα αξιωματούχος στο κανάλι της στην πλατφόρμα επικοινωνίας Telegram.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ουκρανία στις 16 Φεβρουαρίου. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε αυτές τις δηλώσεις σαν «κενές και αβάσιμες» που προκαλούν κλιμάκωση της έντασης, εμμένοντας ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν.
Επίσης παρά τις αιτιάσεις της Μόσχας ότι συνέχισε να αποσύρει στρατεύματα, αυτή τη φορά από την Κριμαία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε την Τετάρτη την πεποίθησή του ότι δεν έχει σημειωθεί αποκλιμάκωση, προκαλώντας την άμεση ρωσική απάντηση.