ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Άσφαιρο το δίλημμα Μητσοτάκη «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία» – Συγκινεί μόνο 1 στους 4


Η διάψευση από την ίδια την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, των σεναρίων περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, φουντώνει τη συζήτηση και ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η κατάκτηση της αυτοδυναμίας από οποιοδήποτε κόμμα στις επόμενες εκλογές θα είναι εξαιρετικά δύσκολος στόχος.
Εξ αντικειμένου, η διατήρηση της ψηφισθείσας από τη ΝΔ ενισχυμένης αναλογικής, που θα ισχύσει σε τυχόν επαναληπτικές εκλογές, αφού οι επόμενες θα γίνουν με την απλή αναλογική, οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη να αναγορεύσει το δίλλημα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία» σε κεντρικό σύνθημα και στρατηγική του.
Με αυτή τη στρατηγική θα επιχειρήσει να πολωθεί σε τέτοιο βαθμό η σύγκρουση στο ενδιάμεσο διάστημα των δύο εκλογών, ώστε να ξεπεράσει το 38% περίπου, που απαιτεί η νέα ενισχυμένη αναλογική για την αυτοδυναμία.
Ωστόσο είναι και ένας στόχος που μπορεί να εξελιχθεί απλώς σε εικασία, με βάση το πώς ανταποκρίνεται η κοινή γνώμη αυτή την περίοδο τουλάχιστον στο συγκεκριμένο δίλημμα.

- από ρεπορτάζ στο politicus.gr (ολόκληρο ΕΔΩ)