ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ο Άγιος έκανε το θαύμα του


Τι έγραφα χτες για τη νέα σειρά του Mega που φέρει τον τίτλο «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό»; Ότι η πρεμιέρα της σάρωσε στις θεαματικότητες, σημειώνοντας 33% στο σύνολο και 32,3 % στις ηλικίες από 18 ως 54 έτη, όντας το πρώτο σε τηλεθέαση πρόγραμμα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, ξεπερνώντας ακόμα και τον «Σασμό» (27,4 % σύνολο, 27 % στους 18 ως 54 ετών). Σε τέταρτα, μάλιστα, έφτασε το 38,5 % στο σύνολο και το 37,7 % στο «δυναμικό κοινό».
Με δυο λόγια, το έκανε το θαύμα του ο Άγιος, δικαιώνοντας όσους είχαν τη φαεινή ιδέα να εντάξουν τη θρησκευτική σειρά στο πρόγραμμα του μεγάλου καναλιού. Κι επειδή τα θαύματα δεν έρχονται ποτέ από μόνα τους αλλά έχουν και ουρά, η νικηφόρος πορεία του Παΐσιου, έφερε το Mega στην πρώτη θέση και σε εβδομαδιαία βάση. Πού είχε κάποιον καιρό να την πατήσει την κορυφή, να τα λέμε κι αυτά. Γιατί ο Τούρκος έσκιζε με το Survivor, αλλά ήρθε ο Καππαδόκης και του πήρε τα σώβρακα! Και έπεται συνέχεια αυτή την εβδομάδα, που έχει πάρει το κοινό και μια υποψία για το τι ακριβώς είναι η Παϊσιάδα.
Πάμε, όμως, να δούμε τα νούμερα των καναλιών για την εβδομάδα από 7 ως 13 Φεβρουαρίου. Πρώτο ήταν το Mega με 14,7 % μέσο όρο και σημαντική άνοδο +1,4 %, δεύτερος ο ΣΚΑΪ με 14,1 % και ελάχιστη πτώση -0,1 %, τρίτος ο Antenna με 12,4 % και πτώση -0,7 % (δεν απέδωσε η μετακίνηση της κάτι παραπάνω από ψόφιας Φάρμας…), τέταρτος ο Alpha με 12,3 % και πτώση -0,5 %, πέμπτο το Star με 10 % και πτώση -0,3 %, έκτη η ΕΡΤ1 με 5,8 % ακριβώς στα κιλά της, έβδομο το Open πάντα σε χαμηλές πτήσεις με 4,5 % και άνοδο +0,3 % και όγδοη η ΕΡΤ3 με 1,8 % και πτώση ελάχιστη -0,1 %.

 Χρήστος Ξανθάκης
MedioΠΙΛΑΦΟ / newpost