ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σκάι δεν ξέρει ότι κυβερνά η ΝΔ, ας τους το πει κάποιος!


Εντάξει παιδιά! Το τερματίσαμε! Οι Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος της εκπομπής «Αταίριαστοι», με καλεσμένο τον Αλέξη Τσίπρα, αντιμετώπισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σαν να βρισκόταν το κόμμα του στην εξουσία! Καταιγισμός ερωτήσεων, επιθετικότητα, διακοπές του καλεσμένου και κλίμα αυστηρής κριτικής και «στριμώγματος». Και καλά μέχρι εδώ! Θα μου πείτε, αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου. Ισχύει όμως όταν ο δημοσιογράφος το κάνει με όλους τους καλεσμένους του και είναι το ίδιο αυστηρός με όλους. Αυτό που έχουμε συνηθίσει είναι οι καλεσμένοι στον ΣΚΑΪ από την κυβερνητική πλειοψηφία να έχουν προνομιακή μεταχείριση.
Εκατοντάδες προσκλήσεις ετησίως στον Άδωνι Γεωργιάδη για να διακινεί τις στρεψοδικίες και τις ασυναρτησίες του, το ίδιο και στον Κωστή Χατζηδάκη για να «ξεπλένει» την αντεργατική του πολιτική. Και συνήθως οι δημοσιογράφοι του καναλιού ακούνε τη «σοφία» των υπουργών χωρίς αντιλογίες, χωρίς πολλές ερωτήσεις, αλλά αντίθετα με «πάσες» που δίνουν ευκαιρία στους κυβερνητικούς να εκτυλίσσουν την προπαγάνδα τους.
Εάν αναρωτιόμαστε γιατί η δημοσιογραφία έχει όλο και λιγότερη αξιοπιστία, εάν της έχει απομείνει καθόλου, τότε η συνέντευξη Τσίπρα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι πρέπει να αποφεύγουν οι συνάδελφοί μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνά, ο Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός και δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Το δημοσιογραφικό ποιόν του ΣΚΑΪ είναι γνωστό, αλλά πάντα μπορεί να μας εκπλήσσει δυσάρεστα! Οι δύο συνάδελφοι υποστήριξαν ότι ο ΣΚΑΪ έχει σταθερή πολιτική άποψη και ότι αυτό είναι προς τιμήν του. Α, μπα; Και η δημοσιογραφική δεοντολογία; Το τεκμήριο της εντιμότητας και της αναγκαίας αποστασιοποίησης; Θα μου πείτε ξένες έννοιες αυτές για το κανάλι του Φαλήρου, το οποίο λειτουργεί περισσότερο σαν πολιτικό κόμμα και λιγότερο σαν μέσο ενημέρωσης. Άλλωστε δεν έχει βγει τυχαία και το χάσταγκ #skai_xeftiles!

Τάσος Τσακίρογλου / ΕφΣυν