ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Eκφοβισμός δημοσιογράφων από την κυβέρνηση


Tι καταγγέλλει η «Συσπείρωση»

«Τελικά δεν περνά ούτε μέρα που να μην υπάρξει μια απόδειξη για το πώς τα κυβερνητικά στελέχη αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους και την ενημέρωση». Αυτό αναφέρει σε

ανακοίνωσή της η παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος» κάνοντας λόγο για εκφοβισμό δημοσιογράφων απο την κυβέρνηση. Συγκεκρμένα καταγγέλλει:
"Ειδικά μετά την από του βήματος της Βουλής «απόφαση» του πρωθυπουργού για «συμμορίτες» και «υπόκοσμο», οι κορυφαίοι συνεργάτες του πήραν σκυτάλη και δείχνουν να… το τερματίζουν.
Δημόσιες επιθέσεις σε συναδέλφους δημοσιογράφους σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπως πρόσφατα του Αδωνι Γεωργιάδη στην Ελένη Καλογεροπούλου, ειρωνείες, συκοφαντίες, εκφοβιστικές τσιρίδες, αποτελούν καθημερινή πρακτική πλέον. Σε συνδυασμό με «κανονιστικές» παρεμβάσεις, τύπου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ή νομοθετικές πρωτοβουλίες προληπτικής λογοκρισίας, ή απροκάλυπτες διώξεις δημοσιογράφων, αποδεικνύουν πως για τα κυβερνητικά στελέχη δημοσιογραφία κάνουν μόνο όσοι… γράφουν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος καλεί τους συναδέλφους να αποκρούσουν κάθε απόπειρα εκφοβισμού και ελέγχου. Οι δημοσιογράφοι και τα θεσμικά τους όργανα γνωρίζουν τον τρόπο που δίδονται οι απαντήσεις σε κάθε εκφοβιστική επίθεση. Με τη στάση μας και τη δουλειά μας μπορούμε να αποδείξουμε στους πάντες ότι Ενημέρωση δίχως πλουραλισμό και αξιοπιστία δεν υπάρχει.
Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος- 16/2/2022"