ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Οι Ελβετοί...


Mε τις ψήφους της ΝΔ απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ΜέΡΑ25 κατά του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ. Την ένσταση στήριξε το ΚΚΕ, ενώ εντύπωση προκάλεσε η στάση του Κινήματος Αλλαγής που δήλωσε «παρών».
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε ότι η αντίθεση του ΚΙΝΑΛ με το νομοσχέδιο είναι «βαθιά πολιτικά και ουσιαστική» και ότι «δεν χρειάζεται να εγείρουμε και ζητήματα αντισυνταγματικότητας». «Ας αφήσουμε το Σύνταγμα ήσυχο και ας μην κάνουμε κατάχρησή του».
Σκληρή ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη στάση του ΚΙΝΑΛ. «Αυτό που προκαλεί εντύπωση και απευθύνομαι στους συναδέλφους του ΚΙΝΑΛ, είναι το εξής: Ξέρετε, στην κοινοβουλευτική παράδοση υπήρχαν οι ορεινοί, οι πεδινοί, τώρα υπάρχουν και οι “Ελβετοί”, οι άχρωμοι, οι ουδέτεροι. Φαίνεται, συνάδελφοι του ΚΙΝΑΛ, ότι έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που το κόμμα σας εισήγαγε τον ΑΣΕΠ. Τον έχετε ξεχάσει. Διότι έχουμε μια καταστρατήγηση του ΑΣΕΠ. Περί αυτού πρόκειται».
«Εν πάση περιπτώσει», συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης, «φαίνεται ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά δεν μπορείτε σε κάθε συνεδρίαση να λέτε για τις μεγάλες κατακτήσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για τον ΑΣΕΠ και όταν έχετε μπροστά σας μια ευκαιρία να τον υπερασπιστείτε να το ξεχνάτε και να κάνετε την καλύτερη πάσα στην Νέα Δημοκρατία».
Απαντώντας η Ν.Γιαννακοπούλου είπε : «Κύριε Σκουρλέτη μαθήματα πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ Δεν δέχεται. πάρτε το απόφαση ότι βολικά στηρίγματα σε μας δεν θα βρείτε τώρα που πιέζεστε από τις δημοσκοπήσεις! Θυμηθήκατε το ΠΑΣΟΚ του ΑΣΕΠ όταν μας κατηγορούσατε για γερμανοτσολιάδες και σιωπούσατε για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία τότε τι είναι;».