ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

O χιονιάς καταπλάκωσε τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης


Οι «Ράδιο Αρβύλα» (ΑΝΤ1) έδειξαν πώς σχολίαζαν την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας επί κυβέρνησης Τσίπρα και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην ίδια θέση τότε και σήμερα.
Το συμπέρασμα αναμενόμενο: Καμία σχέση. Τότε οργή και φωνές αγανάκτησης εναντίον της κυβέρνησης, τώρα επίκληση της ατομικής ευθύνης και η μπάλα στην κερκίδα.
Ωστόσο, παρά τις καλές προθέσεις των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, τα λάθη και οι παραλείψεις είναι τόσο εμφανή που δεν ήταν καθόλου εύκολη η υποβάθμισή τους, ειδικά καθώς η εικόνα από τους δρόμους ήταν αδιάψευστος μάρτυρας της διαχειριστικής αποτυχίας.
Είναι χαρακτηριστική του αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκαν οι φίλοι της κυβέρνησης στα ΜΜΕ η ανάρτηση του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:
«Απορία: Εντάξει η σφοδρότητα της κακοκαιρίας, εντάξει & οι μάγκες που φύγανε χωρίς αλυσίδες, εντάξει & η πανάκριβη Αττική Οδός που δεν ανταποκρίθηκε… ΑΛΛΑ, γιατί όλα αυτά που γίνονται εδώ και μια ώρα (οργανωμένος απεγκλωβισμός+στρατός) δεν άρχισαν να γίνονται πριν από 4-5 ώρες;»
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αρης Πορτοσάλτε:
«Εκτός από την εταιρεία «Αττική Οδός ΑΕ» υπάρχει και η Τροχαία Αττικής Οδού. Και πάνω απ´ όλα παρατηρήθηκε κ μια παραλυσία στον απεγκλωβισμό των οδηγών εντός Αττικής! Δραματικές συνθήκες κ ευθύνες.»
Πιο υπαινικτική η Κατερίνα Παναγοπούλου: 
«Θαυμάζω ειλικρινά τους οδηγούς που λένε με -παροιμιώδη- ψυχραιμία στην κάμερα "είμαι 5μιση ώρες ακινητοποιημένος στην Αττική οδό, τι να κάνω περιμένω να μας απεγκλωβίσουν".. Ειλικρινά δεν έχω λόγια,δεν μπορώ να φανταστώ πως θα αντιδρούσα σε ανάλογη περίπτωση.. Απέραντος σεβασμός»
Η Λίνα Κλείτου έστρεψε την αγανάκτησή της μακριά από την κυβέρνηση, στην Αττική οδό, αλλά και πάλι:
«Ειλικρινής απορία: Γιατι πληρώνουμε πανάκριβα την Αττική Οδό; Την κρίσιμη ώρα και φέτος και πέρσυ, με το πρώτο χιόνι, ήταν άφαντη η όποια παρέμβαση της στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας.Υφίστανται συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας; Αν ναι, τις εκπληρώνει;Θα λογοδοτήσει κανείς;»
Σε μια παράφραση κατέφυγε ο Σίλας Σεραφείμ: «Με την πρωτη νιφαδα του χιονιου, σκοτωθηκε το επιτελικο κρατος. Απο την Οδυσσεια του Πολιτη. #χιονι #χιονια #χιονόπτωση #ελπιδα.
Μελαγχολικός ο Λευτέρης Κουσούλης: «Και τι φταίνε οι υπεύθυνοι αφού ξέρουν ότι οι εντυπώσεις θα ξεχαστούν και θα χαθούν πιο γρήγορα από το χιόνι;»

Θοδωρής Καραγιαννίδης